Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δεν ξέρω αλλά με τόση επιμονή ο πρώην Δήμαρχος στο θέμα του συμβουλίου "Δια περιφοράς" μου γεννά υποψίες ....μπας και έχει κάπου δίκιο. Όπως έμαθα, όχι απο τον ίδιο, έστειλε επιστολή, που αναρτώ παρακάτω, στον υπουργό Εσωτερικών, αλλά και στους βουλευτές του Νομού, ίσως και στον περιφερειάρχη.. όπου εξηγεί τους λόγους που απέχει ο συνδυασμός του απο το εν λόγω συμβούλιο.
ΑΞΙΟΤΙΜΕ 
Κύριε Υπουργέ, επικοινωνούμε μαζί σας αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Χώρα μας και η Ανθρωπότητα, όχι για να σας προσθέσουμε επιπλέον δυσκολίες, απλώς για ενημέρωση σας. 
Η δημοτική αρχή του δήμου Κισάμου Κρήτης απέστειλε πρόσκληση δημοτικού συμβουλίου προς ενημέρωση μας και προφανώς, θα έχει επικοινωνήσει μαζί σας ή με τους συνεργάτες σας κατηγορώντας την Μείζονα αντιπολίτευσης του δήμου μας ότι δεν συμμετέχουμε στις "δια περιφοράς" συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 
Εντιμότατε κύριε Υπουργέ η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή μας, ουδεμία ενέργεια συνεργασίας έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για τις συνεδριάσεις των οργάνων (οικονομική επιτροπή, ποιότητας ζωής, σχολικές επιτροπές, Δ.Σ. ΝΠΙΔ κ.α).
Ούτε προχωράει καμία συνεδρίαση "δια περιφοράς", παρόλο που έχει την δυνατότητα σε όλα τα ανωτέρω συμβούλια, λόγο πλειοψηφίας, να το κάνει. Ένα μήνα τώρα λειτουργούν όλα αυτά με την στήριξη και ανοχή δική μας.  
Τηλεφωνικά δηλώνουμε την άποψη μας ή την ψήφο μας, προς τον γραμματέα της κάθε επιτροπής ή ΝΠΙΔ.
Επειδή ζητήσαμε να έχουμε δυνατότητα διαλογικής συζήτησης μέσω τηλεδιάσκεψης ή με ελάχιστη παρουσία ατόμων μεταξύ των παρατάξεων και υπηρεσιακού υπαλλήλου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, για την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020,  κατηγορούμαστε ως "πολιτικοί εκβιαστές". Ο κ. Δήμαρχος θέλει να εκδώσετε εγκύκλιο, να του δίνει την δυνατότητα με απλή πλειοψηφία να προχωράει σε συνεδριάσεις από μόνος του, με ένα χαρτί που ή θα συμφωνούμε ή θα διαφωνούμε. Πιστεύουμε ότι δεν ενστερνίζεστε τέτοιες απόψεις, που καταλύουν την δυνατότητα συμμετοχής, συνεργασίας και συνδιαμόρφωσης αποφάσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 
Η ΚΕΔΕ έστειλε επιστολή και έφτιαξε πλατφόρμα που διευκολύνει άμεσα τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.  
Ο δήμαρχος μας δεν επιθυμεί ούτε αυτό, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν λέει να συμμετέχουν οι σύμβουλοι του και φοβάται μην δεν έχει πλειοψηφία. Του προτείναμε, ότι θα συμμετέχουμε αναλογικά λιγότεροι και εμείς, ώστε να μην έχει τέτοιο θέμα. Ούτε αυτό δέχεται. 
Δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αυτή η συμπεριφορά του κ. Δημάρχου και γι'αυτό αποφασίσαμε και απέχουμε από την "δια περιφορά" συνεδρίαση, εφόσον έχει θέματα εκτός των καταστάσεων που περνάμε. 
Κύριε Υπουργέ δεν θεωρούμε ότι οι αιτιάσεις που προβάλει ο δήμαρχος Κισάμου έχουν υπόσταση εν έτη 2020 και δεν μπορεί μια δημοτική αρχή να αντεπεξέλθει με την τεχνολογία που τα έχει όλα λυμένα. 
Παρακαλούμε όπως επισημανθεί στον κ. Δήμαρχο Κισάμου οτι οι ευθύνες που απορρέουν από την στάση του βαραίνουν τον ίδιο και όχι την αντιπολίτευση. 
Με εκτίμηση                  
Σταθάκης Θεόδωρος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος Κισάμου. 


Υ.Σ Το Blog εδώ και χρόνια αναρτά επιστολές των δημοτικών αρχών, προσωπικές όσο και συνδυασμών, αλλά και της αντιπολίτευσης για μια σφαιρική ενημέρωση όλων μας. Κάποιοι νομίζουν οτι μπορούν να κρίνουν το blog ανώνυμα... θα χαρώ να το κάνουν επώνυμα αν έχουν την δύναμη. Εδώ είμαι να τους αποδείξω τ' αντίθετο ...το αρχείο του blog τεράστιο ..
Επώνυμα ....

1 σχόλιο:

ΜΑΝΟΛΗΣ είπε...

Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών στο δήμο Κισσάμου, διαβάζω στο Flashnews (https://flashnews.gr/post/420833/thlediaskepsh-gia-ta-problhmata-twn-agrotwn-ston-dhmo-kissamoy). Γιατί δεν μπορεί να γίνει δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη;;;