Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.. "ΔΙΑΚΟΠΕΣ"

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ
Θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τον καθημερινό τους αγώνα...την προσπάθειά και την αγωνία που έχουν για καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας κάτω απο πρωτόγνωρες... δύσκολες συνθήκες για όλους.
Οι εκπαιδευτικοί μας αγωνίζονται νυχθημερόν.. ώρες ατελείωτες μπροστά σε μια οθόνη προσπαθώντας να συντονίσουν τις τάξεις τους και να οργανώσουν ένα πρόγραμμα μέχρι να επιστρέψουν στα σχολεία..
Με όλο το σεβασμό που έχω στα πρόσωπα όλων... διαπιστώνω σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθειες απαξίωσης του έργου τους....εύκολα κάποιοι/ες μιλάνε για "διακοπές".
Είναι τουλάχιστον στενάχωρο και δείχνει ασέβεια στην καθημερινή τους προσπάθεια..
Είμαι δίπλα σε αυτό τον αγωνα τους και γνωρίζω τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει.
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σίγουρα δε μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή επαφή των μαθητών με το/η δάσκαλο/α και τους συμμαθητές τους.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι, εκπαιδευτικοί..γονείς..μαθητές..ειναι μεγάλη δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός ή η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αρκετές περιπτώσεις.
Όμως παρ'όλα αυτά, δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουν έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη με το να βρίσκουν τα μέσα και τους τρόπους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών μας και των οικογενειών τους.
Θέλω να ευχηθώ λοιπόν σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς μας...να έχουν υπομονή και δύναμη να συνεχίσουν αυτό που ήδη κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Μένουμε λοιπόν σπίτι για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί..
Στηρίζουμε και σεβόμαστε τον αγώνα ΟΛΩΝ... των εκπαιδευτικών..των γονέων και των μαθητών μας!
Γεώργιος Χαχλάκης
Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού
Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: