Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ

 Χθες το βράδυ γράψαμε οτι είναι έτοιμο το μνημείο Πεσόντων στον Πλάτανο, μάλιστα όσοι έχετε περάσει θα το έχετε δει, μιας και βρίσκεται σε ένα σημείο που ευκολα το διακρίνουμε, και τα ξημερώματα κάποιοι "πατριώτες" το βεβήλωσαν πετώντας ασβέστη απο παρακείμενο βαρέλι.
Μπορεί οι ζημιές να μην είναι τόσο σημαντικές αλλά και μόνο η ενέργεια είναι κατακριτέα και αποτελεί ντροπή και ασέβεια για την ιστορία και στον πολιτισμό μας, ιδιαίτερα προς τα πρόσωπα που τιμώνται στο μνημείο, φίλοι, συγγενείς, συγχωριανοί αγωνιστές που θυσιάστηκαν για μας.
Όπως με πληροφόρησαν οι άνθρωποι που έφτιαξαν το μνημείο για καλή του τύχη και κακή αυτών που νομίζουν οτι μπορούν να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα, η κάμερα τους κατέγραψε... και πριν πάνε στις μηνύσεις καλό είναι να παρουσιαστούν και να αιτιολογήσουν την πράξη τους. 
Μια πράξη που έχει στην καλύτερη περίπτωση 18μηνη φυλάκιση και 8.000 Ε πρόστιμο.
Ντροπή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: