Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ξεκινά τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Οδηγίες, Έντυπα
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. 
Λόγω των έκτακτων συνθηκών, η φετινή υποβολή της Α-Δ θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω των παρακάτω βημάτων.
1. Κατέβασμα και αποθήκευση στον υπολογιστή του υποδείγματος της Α-Δ που ενδιαφέρει τον υποψήφιο
2. Συμπλήρωση του Α-Δ (μόνο τα γκρι στοιχεία) με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου 
3. Αποστολή του συμπληρωμένου Α-Δ μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020) με email στο Λύκειο φοίτησης ...
για ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση δύο αντιγράφων.
Όταν οι μαθητές επιστρέψουν στα σχολεία θα γίνει έλεγχος ορθότητας των στοιχείων και αφού υπογράψουν τα αντίγραφα θα παραλάβουν το ένα, το οποίο και πρέπει να φυλάξουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. 
Επισημαίνεται ότι :
Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της Α-Δ έχει συνέπειες στη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. 
Οι απόφοιτοι υποψήφιοι των ΓΕΛ έχουν τη δυνατότητα επιλογής εξέτασης είτε με το Νέο (επιλογή τμημάτων από 1 Επιστημονικό Πεδίο) είτε με το Παλαιό Σύστημα εισαγωγής (επιλογή τμημάτων από 2 Επιστημονικά Πεδία) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη Α-Δ.
Αν ο υποψήφιος επιθυμεί να εισαχθεί στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών συμπληρώνει και αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για το αν επιθυμεί την υποψηφιότητά του αποκλειστικά και μόνο στα Τμήματα αυτά ή και για τα Τμήματα αυτά.
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, μαζί με την Α-Δ αποστέλλουν και τα σχετικά δικαιολογητικά αφού τα σκανάρουν ή φωτογραφίσουν με κινητό τηλέφωνο
Οι υποψήφιοι για το 10% (συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 ή 2019/ χωρίς νέα εξέταση) δεν υποβάλλουν Α-Δ, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο στις ίδιες ημερομηνίες που θα καθορισθούν και για τους υπόλοιπους υποψηφίους
Οι υποψήφιοι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές του ν.3794/2009, δεν υποβάλλουν Α-Δ αλλά απευθείας ξεχωριστό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου τους. Ωστόσο, αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, υποβάλλουν και αυτοί Α-Δ.
Τα έντυπα αιτήσεων- υπεύθυνων δηλώσεων, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι διευθύνσεις αποστολής των δικαιολογητικών για τα σχολεία της Κισάμου είναι:
mail@1lyk-kissam.chan.sch.gr  Γενικό Λύκειο Κισάμου
mail@epal-kissam.chan.sch.gr  ΕΠΑΛ Κισάμου - Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου - Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: