Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Μόλις έχει τελειώσει η παράσταση στην υπό ανέγερση Μητροπολιτική εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην Κίσαμο. Το σκηνικό στήθηκε στο ιερό και ο δικός μας Μάνος ερμήνευσε... το θεατρικό έργο "Χριστόφορος Κολόμβος" του Καζαντζάκη. Το έργο είχε ανέβει την ίδια χρονιά στο δημοτικό θέατρο Πειραιά και ο Μάνος το πρωτόπαιξε στην γενέτειρα του την Κίσαμο σε μια και μοναδική απο κάθε άποψη παράσταση.
Ο Μάνος προσπάθησε να βρει ένα κατάλληλο χώρο για να κάνει την πρεμιέρα του έργου...δεν του άρεσε ο τότε μοναδικός χώρος που είχαμε στην πόλη, το Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα, οπότε έκανε βόλτες στην πόλη μαζί με τον τότε δήμαρχο Σχετάκη μπας και βρουν κάποια αλάνα για να την διαμορφώσουν για τις ανάγκες του έργου... περνώντας λοιπόν απο τον ανεγειρόμενο Μητροπολιτικό Ναό και βλέποντας οτι δεν είχε ακόμα τελειώσει του ήρθε η ιδέα να παίξει το έργο εκεί. Την άδεια για την παράσταση την πήρε απο τον τότε μητροπολίτη μακαριστό κ. Κύριλλο και το ημερολόγιο έδειχνε καλοκαίρι του 1976.

Υ.Σ Από τότε γεννήθηκε και η ιδέα οτι πρέπει να φτιάξουμε στην Ποταμίδα το Θέατρο Μάνου Κατράκη....απλά ακόμα δεν ωρίμασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: