Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στο δημοτικό  συμβούλιο που έγινε στις 13- 2- 2020, συζητήθηκε το θέμα: Αμοιβές των τεσσάρων αντιπροέδρων της Μονομετοχικής Α.Ε του Δήμου μας. Από την συνεδρίαση απουσίαζα λόγο προσωπικών υποχρεώσεων. Στην συζήτηση η δημοτική αρχή υποστήριξε για να περάσει με ευρεία πλειοψηφία, ότι τα ίδια δεδομένα τηρεί με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Όπως έκανα γνωστό ως όφειλα, πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 11- 3 - 2020 και τώρα δημοσιοποιώ, αυτό ήταν μέγα ψεύδος.
Η πραγματικότητα που ισχύει για την διοικητική λειτουργία της εταιρίας κατά την διάρκεια της δημοτικής μας περιόδου ήταν η εξής: Για την χρονική διάρκεια από τις αρχές του 2015 ως και τον Μάρτιο του 2017, πρόεδρος ( αμισθί) ήμουν εγώ και είχα ένα αντιπρόεδρο έμμισθο τον κ. Φουρναράκη Εμμ. για την διοίκηση της εταιρείας, επιπλέον είχαμε ορίζει έναν ακόμα αντιπρόεδρο τον κ. Διακονή  Ιωάννη πολιτικό μηχανικό δομικών έργων, για να υποστήριξη την τεχνική υπηρεσία του δήμου που έμεινε με έναν μηχανικό, εξαιτίας της έγκρισης απομάκρυνσης των άλλων δύο (τον Αύγουστο του 2014 από τον τότε και σημερινό δήμαρχο) και ήταν ο μόνος τρόπος (ο ορισμός του ως αντιπρόεδρος), για να αμείβεται για την εργασία του. 
Από τον Μάρτιο του 2017 και έως τέλος του 2019, πρόεδρος ήταν ο κ. Φουρναράκης και ένας αντιπρόεδρος ο κ. Σταματάκης Ελευθέριος έχοντας την ευθύνη λειτουργίας του "Μπάλου".  
Η απασχόληση του κ Διακονή τόσο για κάποιο διάστημα το 2017 ή και μετά κατά το 2019,  ήταν για εργασίες τεχνικής υποστήριξης προς τον δήμο και εξού και η οποιαδήποτε αμοιβή που έλαβε για τα διαστήματα αυτά. 
Ότι είναι ίδιο, η αμοιβή ενός ατόμου διοίκησης, με τέσσερα; ή δύο με τέσσερα; είναι μόνο στην λογική της δημοτικής αρχής. 
Όμως η "κοροϊδία" έχει κάποια στιγμή και τέλος.
Επιπλέον όπως τόνισα  και στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση που πάρθηκε είναι μη νόμιμη, διότι ψήφισαν δημοτική σύμβουλοι που είχαν κώλυμα είτε για τον εαυτό τους ή για την σύζυγο τους. Το διορθώνουνε στο αυριανό συμβούλιο. 
Θέλω να δηλώσω, ότι η θέση μου είναι, όποιος δουλεύει να αμείβεται, η εθελοντική προσφορά είναι για άλλες δραστηριότητες της ζωής μας.   
Όμως δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι δεν υπήρχε κάποιος, να αναλάβει την ευθύνη από την περιοχή της Γραμβούσας για τον Μπάλο ή από την περιοχή του Ινναχωρίου, για το Λαφονήσι, τωρα που έφυγε η σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Ινναχωρίου κ. Σκαλιδάκη και ανάλαβε η κ. Μόσχου Βασιλική σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Μηθύμνης κ. Λυμπινάκη Ιωάννη. 
Τα συμπεράσματα δικά σας. 
Υ.Γ  Η αμοιβή ήταν 1.000 ευρώ καθαρά για τον αντιπρόεδρο και το διάστημα που ο κ. Φουρναράκης ήταν πρόεδρος 1100 ευρώ. Όταν δούμε και των νέων θα σας πούμε εάν είναι το ίδιο. 
Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
 και τέως Δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: