Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 Δράση πρόληψης χρήσης αλκοόλ στο ΕΠΑΛ Κισάμου
Ενημερωτική δράση με τίτλο «Αλκοόλ και έφηβοι: Μύθοι και Αλήθειες» πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Κισάμου, στο πλαίσιο των δράσεων απόκτησης δεξιοτήτων ζωής από τους ανήλικους μαθητές. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και απευθυνόταν στους μαθητές της Α’ Τάξης, αφού έχει διαπιστωθεί ερευνητικά ότι τα ποσοστά υπερβολικής κατανάλωσης και μέθης αυξάνονται σημαντικά με το πέρασμα των μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.
Η δράση, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14/2/2022, είχε διάρκεια δύο διδακτικών ωρών ανά τμήμα (27/01, 10/02 & 14/02) και στόχο είχε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών γύρω από την πρόληψη χρήσης αλκοόλ. Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν ενημέρωση γύρω από την κατανάλωση και επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό, βασιζόμενη σε επίσημα επιστημονικά δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσα από προσέγγιση βιωματικού χαρακτήρα, διερευνήθηκαν και αποτυπώθηκαν οι παρούσες αντιλήψεις των μαθητών γύρω από τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην κατανάλωση αλκοόλ. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου και δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνιστούν λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από την χρήση της δραστικής αυτής ουσίας, καταδεικνύοντας την ανάγκη των σύγχρονων νέων να εφοδιαστούν με δεξιότητες ζωής που θα αποτελέσουν τα κοινωνικά εφόδια για την εφηβική αλλά και την ενήλικη ζωή τους.
Το πρόγραμμα παρουσίασε και συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης κ. Ιωάννα Νυσταζάκη, σε συνεργασία με την ψυχολόγο της σχολικής μονάδας κ. Λουκά Βάγια. 
Νεκτάριος Ζουριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: