Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Η υπόθεση Novartis και η δικαστικός –εισαγγελέας- κ. Ελένη Τουλουπάκη.
Η όλη υπόθεση, η οποία ως μας έχουν ενημερώσει πρόκειται περί χρηματικού εγκλήματος ερευνάται υποψιαζόμεθα ως και  τα προηγούμενα Simens- lista Lagart; Μήπως καταλάβαμε πολλά πράγματα, αποδόθηκαν ευθύνες;
 Δεν έχω εισέλθει σε δικαστήριο δεν γνωρίζω νομικά αλλά εκείνη η κλασσική φράση « έχομε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» μου φαίνεται κενή περιεχομένου, όσον αφορά τον χρόνο που χρειάζεται κάθε υπόθεση να εκδικασθεί. Γνωστή επίσης  είναι  η ισχύς μεγαλοδικηγόρων και  η διαπλοκή των πολιτικά και οικονομικά ισχυρών.
Όσο εκ μνήμης ενθυμούμαι στην δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη  Λαμπράκη, ο πρόσφατα αείμνηστος τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας, νεος δικαστικός ανακριτής τότε και συμπατριώτης μας Χρήστος Σαρτζετάκης, τόλμησε να ξετυλίξει το κουβάρι του « δεξιού παρακράτους». Αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις Αστυνομίας και τις πολιτικές πιέσεις. Έμεινε παροιμιώδης η φράση του στρατηγού Μήτσου «δεν μπορεί θα'ναι  κουμουνιστής» Έτσι διελευκάνθη μια υπόθεση με αλυσιδωτές αντιδράσεις για την Ελληνική πολιτική αλλά και την μετέπειτα πορεία του Χ. Σαρτζετάκη. Επίσης παροιμιώδης και η φράση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;»
Εξήντα χρόνια μετά, πολλές φορές επικαιροποιημένα πλανάται το ερώτημα αν όχι ποιος –πώς κυβερνάται αυτός ο τόπος.
Έρχομαι λοιπόν ως υπεύθυνος πολίτης να συμπληρώσω στα όσα εμπεριστατωμένα αναφέρεται ο κ. Γιαννης Μ Γαβριλάκης «Κατάθεση προβληματισμού για την δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και τόσα άλλα δημοσιευματα.
Η κ. Ελένη Τουλουπάκη εξ όσων γνωρίζω  εγεννήθη και ανετράφη στην Κίσσαμο, τέκνο ευγενών γονέων αρχοντικής συμπεριφοράς και οικονομικά ευκατάστατων.
Υπήρξε αρίστη μαθήτρια των σχολείων μας και μάλιστα του Λυκείου όπου είχαμε την ευλογία πολλά χρόνια να υπηρετήσομε. Ως εκλεκτή των εκλεκτών ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο, τον οποίο με λειτουργική  αφοσίωση- αφιέρωση υπηρετεί.
Ο αδελφός της Εμμανουήλ Τουλουπάκης εξίσου άριστος μαθητής μας είναι ένας των αρίστων εξειδικευμένων ιατρών της  Κρήτης, του οποίου την ανθρωπιά τόσο ο ίδιος αλλά και αρκετοί γνωστοί μου από όλη την Κρήτη και όχι μόνο την Κίσαμο γνωρίζουν και μαρτυρούν.
Αλλά για τους παρεπιδημούντας στα Χανιά και την Κρήτη ο πατέρας  Χαράλαμπος  Τουλουπάκης μέχρι πριν κάποια χρόνια, υπήρξε επί δεκαετίες εκλεγμένος Πρόεδρος των ΚΤΕΛ, είχε σχέση ευπατρίδου της πολιτικής συντρέχων τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την  οικογένεια.
Διερωτάται λοιπόν κανείς- και ελπίζω οι βουλευτές Χανίων πόθεν ορμώμενη  να εγκαλείται μια προσωπικότητα ως η Ε. Τουλουπάκη, η υπόθεση της οποίας έχει ξεσηκώσει κίνημα πανελλήνιας συμπαράστασης και η οποία δηλώνει μεταξύ των άλλων, την εύορκο τήρηση του καθήκοντος της και «ως γνήσιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Κρήτης δεν φοβάμαι τίποτα έχω την ελπίδα μου στο Θεό και γι' αυτό είμαι ελεύθερη.
‘Οσο μένει αυτή η κατάσταση Novartis και άλλα βορβορώδη  να συγκαλύπτονται  χρονίζοντα τόσο θα λιγοστεύει η ελπίδα σεβασμού της πολιτικής και μετά τα τόσα δεινά. 
Ελπίζομε  ένας δημοσιογράφος ένας συγγραφέας   να βρει την δύναμη και με την συμπαράσταση, του κόσμου της ηθικής και του πνεύματος να φωτίσει το όλο θέμα. Πόσο ακόμη θα βασιλεύει το σάπιο σύστημα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;
 Κίσαμος Φεβρουάριος 2022
 Γ. Πευκιανάκης π. Λυκειάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια: