Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

- Το όνομα του γιατρού “Κώστα Νικηφοράκη” θα δοθεί και επίσημα σε πλατεία στον Σταυρό. Η σχετική γνωμοδότηση είχε δοθεί από τη δημοτική κοινότητα Κουνουπιδιανών από το 2011 και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε το 2014. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Μανώλης Τσιτωνάκης έχουν δοθεί όλες οι σχετικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εντός των επομένων μηνών θα μπουν και οι σχετικές πινακίδες. Σημειωτέον ότι ο αείμνηστος γιατρός είχε σχέση με την περιοχή και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για το έργο του. Και μπορεί ο ίδιος να είχε “αλλεργία” σε κάθε είδους προσωπικές τιμές, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες αναγνωρίζουν την πολύπλευρη προσφορά και τον τιμούν ακόμα και 15 χρόνια μετά το θάνατο του.

Οι δικές μας ονοματοδοσίες αργούν, όχι να μπουν οι σχετικές πινακίδες που θα μας πάρει χρόνια, αλλά τουλάχιστον να ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα που δόθηκαν στους δρόμους, από την επιτροπή που έχει αναλάβει...αυτό το έργο.  Περνά ο καιρός και δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα... Αλλά θα μου πείτε τώρα να βάλουμε πινακίδες σε χωματόδρομους; Μπορεί η επιτροπή να περιμένει πρώτα να δει πότε θα πέσει άσφαλτος στους δρόμους ειδικά τους εντός σχεδίου πόλης και μετά να ανακοινώσει τα "αποτελέσματα" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: