Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΥπ ΑΕ, στις 7 Οκτωβρίου 2021, είχε συνεδριάσει για να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηριακού συγκροτήματος των Λυκείων Κισάμου, ώστε με τον καινούργιο χρόνο να έχει επιλεγεί επιτέλους ο ανάδοχος του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 434.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό ΣΑΕ 2015ΣΕ24700004. 
Μάλιστα είχε δοθεί και ορίζοντας 100 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έργου για την ολοκληρωτική κατεδάφιση των Λυκείων.
Δεν ξέρω αν έχουν υπογραφεί τα τεύχη δημοπράτησης μιας και τα νέα τα μαθαίνουμε με δυσκολία (χειρότερα απο οτι με την Ουκρανία)... αλλά υπολογίζω οτι θα έχει συμβεί αυτό. Βέβαια έχουν περάσει ήδη οι δυο πρώτοι μήνες απο το 2022 και δεν βλέπουμε και πολλά πράγματα να συμβαίνουν στην Κίσαμο πλην των υποσχέσεων, μάλιστα πλανάται κάτι στην ατμόσφαιρα οτι ειμαστε μια χαρά με τα προκάτ οπότε γιατί να βιαζόμαστε.
Καλό ειναι και το ξαναλέω για άλλη μια φορά αυτή η επιτροπή παιδείας να μας πει που βρίσκεται το έργο, να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το τι συμβαίνει... τόση μυστικοπάθεια δεν έχει ξαναγίνει για ένα έργο που ειναι απαραίτητο και αναγκαίο ... 
 Τα Λύκεια πρέπει να πέσουν πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος, αυτό ειναι ξεκάθαρο, ειδικά με το πρόβλημα που έχουμε στην είσοδο της πόλης, εκτός βέβαια αν ως τότε φτιάξουμε τον περιφερειακό και αυτό πολλά υποσχόμενο έργο. Τέλος μιας και θα γίνουν οι εργασίες εκεί καλό ειναι να μεταφέρουμε και το μνημείο των πεσόντων του κάμπου των Καλλεργιανών στην θέση που επέλεξε η προηγούμενη δημοτική αρχή (πάρκο εισόδου) εκτός κι αν αλλάξαμε απόφαση.. επειδή ήταν απόφαση άλλων.
Υ.Σ Κανονικά με τα λεγόμενα των πρώτων ανοικτών συναντήσεων στο Δημαρχείο Κισάμου τον Μάιο θα είχαμε τα εγκαίνια των Νέων Λυκείων.... βέβαια όπως πάμε αυτός ο Μάιος ειναι ο γνωστός... Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: