Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑ

Για ακόμα μια φορά, αστυνομικοί του ΑΤ. Κισσάμου κλήθηκαν να επέμβουν σε περιστατικό με ανεπιτήρητα ζώα, τα οποία αυτή τη φορά είχαν προκαλέσει ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στα Τοπόλια Κισάμου. Έπειτα από καταγγελίες παραγωγών, στις 14 Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω από 70 πρόβατα και κατσίκες που μάλιστα δεν έφεραν τα απαραίτητα ενώτια, σε κοπάδι χωρίς καμία επιτήρηση.
Οι αστυνομικοί μαζί με πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή συγκέντρωσαν τα ζώα σε περιφραγμένο σημείο, ενώ την ίδια ημέρα εντόπισαν και τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επιβλήθηκε και το ανάλογο πρόστιμο.
Από τον δήμο Κισσάμου ζητήθηκε να περισυλλέξει τα ζώα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τα ζώα παρέμειναν ελεύθερα στην περιοχή.
Είναι η πολλοστή φορά που η Αστυνομία καλείται να επέμβει σε τέτοιου είδους περιστατικό, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Ο δήμος Κισσάμου δε, επικαλείται αδυναμία περισυλλογής των ζώων, καθώς δεν διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, οχήματα και προσωπικό.
Αποτέλεσμα είναι η κατάσταση να διαιωνίζεται και παραγωγοί, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, ανήκουν επίσης στον ίδιο δήμο, να ζημιώνονται και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: