Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΨΗ

Θα ήθελα μέσα από αυτό εδώ το βήμα να κάνω κάποιες επισημάνσεις και ερωτήσεις προς κάθε αρμόδιο τοπικά και ευρύτερα. Πλησιάζει πάλι η τουριστική περίοδος και θα αρχίσει σύντομα η προετοιμασία από ιδιώτες και φορείς για την καλύτερη οργάνωση υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών του τόπου μας. Πρώτη προϋπόθεση είναι το καλό οδικό δίκτυο. Δεν θα ασχοληθώ με άλλα χωριά και προορισμούς, θα αναφερθώ μόνο σε εκείνο που συνδέει το Καστέλι με το χωριό μου τον Πλάτανο. Όταν είχε γίνει η τελική του επισκευή και διαπλάτυνση ήταν ένας από τους καλύτερους δρόμους της επαρχίας μας. Μετά όμως την κατασκευή του δικτύου του βιολογικού η κατάσταση άλλαξε εντελώς και σήμερα δίνει την  εντύπωση ενός ξεχασμένου για δεκαετίες δρόμου. Βεβαίως ο βιολογικός ήταν απαραίτητος και πρέπει να ολοκληρωθεί στο χωριό μας. (Άλλο ημιτελές έργο)  Όμως σύμφωνα με αυτό που βιώνουμε έξι μήνες το χρόνο και είναι επιβεβαιωμένο από τις μετρήσεις που έχουν γίνει, η κυκλοφορία είναι τέτοια που ξεπερνά και πολλές αστικές περιοχές. Συνεπώς αφού ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε πολίτες, δήμος, περιφέρεια και όλοι εν γένει οι φορείς και να επαναπαυόμαστε στα όσα υπάρχουν ήδη. Όλοι φωνάζουν για ανάπτυξη και περιμένουν να γίνει ως από θαύματος μόνη της. 
Αγαπητοί αρμόδιοι, γνωρίζω καλά τις πολλές υποχρεώσεις και τα δύσκολα καθήκοντά σας, όμως βάλετε κάποιες προτεραιότητες στις επιδιώξεις και στους προγραμματισμούς σας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επισκέπτες μας το πρώτο πράγμα που βλέπουν και κρίνουν είναι το οδικό μας δίκτυο. 
Πατήρ Ιωάννης Λουπασάκης.

Σωστές οι διατυπώσεις του παπά Γιάννη και καλό ειναι να μπει και αυτός ο δρόμος σε ένα πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης εξάλλου ειναι μια απο τις δυο κάθετους οδούς με την περισσότερη κίνηση όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά ο δρόμος καθημερινά επιβαρύνεται μιας και ειναι και ο μοναδικός για τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα απο τη Φαλάσαρνα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Βέβαια δεν ειναι και ο μόνος που έχει τα χάλα του.. γενικά όλοι οι δρόμοι ειναι σε πολύ κακή κατάσταση στην Κίσαμο και δεν βλέπω να γίνεται και κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: