Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

4.500.000E ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σήμερα πέντε (5) νέα έργα που αφορούν την Π.Ε. Χανίων. Τα έργα αφορούν στην βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού στα όρια των Δήμων Αποκορώνου, Χανίων και Κισάμου, στον εκσυγχρονισμό του κεντρικού αρδευτικού αγωγού του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας, καθώς και στην αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Κεραμιών και του Ανατολικού Σελίνου.   
Η υπογραφή έγινε παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του Αντιδημάρχου Χανίων Γιάννη Νικηφοράκη, του Αντιδημάρχου Κισάμου Θεόφιλου Χριστουλάκη, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Κισάμου Νεκτάριου Κουμάκη και της Γενικής Διευθύντριας Υποδομών Ελένης Δοξάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Κρήτης Μιχάλη Ψαρουδάκη, της Προϊστάμενης Συγκοινωνιακών Έργων Τζούλιας Μπαρτολότσι καθώς και της Τμηματάρχη της ΔΑΑΚ Π.Ε.  Χανίων Χρύσας Χαριτάκη. 
Εργασίες συντήρησης παλαιάς εθνικής οδού δικτύου στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Χανίων», προϋπολογισμού 2.500.000 €. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Παλαιάς Εθνικής Οδού εντός των ορίων των δήμων Κισάμου και Χανίων. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις:
Από Κολένι έως και Κίσαμο, σε συνδυασμό και συμπληρωματικά με το υπό εκτέλεση έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας.
Το τρίτο έργο αφορά τον «Εκσυγχρονισμό κεντρικού Αρδευτικού Αγωγού Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας και συγκεκριμένα το υποέργο: Εκσυγχρονισμός Κεντρικού Αρδευτικού Αγωγού Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας» προϋπολογισμού: 2.091.208,64 Ευρώ. 
Το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει ως σκοπό τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας με κύριο αντικείμενο τις εργασίες  αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού. Το μήκος του αγωγού που θα τοποθετηθεί είναι 4.657,00 m με σημείο εκκίνησης το φρεάτιο υδρομάστευσης των Πλοκαμιανών. Το μεγαλύτερο μήκος του αγωγού τοποθετείται εντός υφιστάμενου ορύγματος επί του ερείσματος του δρόμου της επαρχιακής οδού Καλουδιανά- Κεφάλι - Χρυσοσκαλίτσα.
Επίσης, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του δικτύου θα γίνει και αντικατάσταση του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων Δικλείδων οι οποίες θα μπορούν να χειρίζονται με Τήλε-κίνηση. 
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην ορθολογική λειτουργία και στην βιωσιμότητα του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 της Περιφέρειας Κρήτης και θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: