Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Αγαπητό blog διαβάζοντας όλα αυτά, αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, που αναρτούν διάφοροι πολίτες σχετικά με την Νατούρα, τα περιβαλλοντικά και τα αναπτυξιακά θέματα, γράφοντας απόψεις και σχόλια καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι...
* Φορείς Διαχείρισης (ΦΔ), δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να ιδρύουν οι Δήμοι. (Σχετική Ελληνική και ΕΕ νομοθεσία). Έτσι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε αυτό που δεν έκαναν οι  κυβερνήσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ίδρυσε τριάντα οκτώ Φορείς Διαχείρισης για όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας. Στην Κρήτη ιδρύθηκαν δύο μια στο Ηράκλειο και μια στα  Χανιά. Η σύνθεση του συμβουλίου των φορέων επιτελούταν από έναν εκπρόσωπο, το Υπουργείο, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι (ΠΕΔ), ένας παραγωγικός φορέας, στην περίπτωση μας το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, ένας από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) και δύο ειδικοί επιστήμονες. Σε κάθε περίπτωση "όνειρο ήταν πάει" φρόντισε να τους κατάργηση άμεσα ο Υπουργός Καταστροφής Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης Υπομονή μέχρι να καταπέσουν στο ΣτΕ οι άθλιες διατάξεις. Μάλιστα μόνος του τις ψήφισε (όλα τα κόμματα καταψήφισαν)!!
Κουκουράκης Κωστής
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: