Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΛΑΙΝΑΚΗ

Πέρα απο το αν γίνει ή όχι αυτό το ονειρικό μονοπάτι στην πόλη μας, που θα συνδέει σε μια περιπατητική διαδρομή τα ιστορικά κτήρια της παλιάς πόλης (αρχαιολογικό-εκκλησιαστικό Μουσείο-Βρύση Μαρή και Άγιος Σπυρίδωνας), και μόνο που θα καθαριστεί η περιοχή απο τα καλάμια και τα σκουπίδια χρόνων είναι προς όφελος μας. 
Τρεις μέρες τώρα γίνεται μια προσπάθεια απο την Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το σχέδιο της αρχιτέκτονος Νεκταρίας Λαϊνάκη, που δεν είναι άλλο απο την ενοποίηση των χώρων αυτών.. μια προσπάθεια πολύ δύσκολη και επίπονη ... αν υπολογίζω οτι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει όλους και αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά και αυτούς που το υλοποιούν.
Πάντως μονοπάτι υπήρχε και υπάρχει!! κάτω απο Καμπούρη και αμέσως φάνηκε με τις πρώτες εργασίες που έγιναν.
 Η Δημοτική αρχή είναι αλήθεια οτι τρέχει με καλή ταχύτητα τώρα, χάρις σε δυο τρεις ανθρώπους που έχουν πάρει προσωπικά την ανάδειξη, όχι μόνο της πόλης αλλά των χωριών. Εξάλλου είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε πράγματα τώρα που είμαστε μονάχοι .. ας μην την λαβώσουμε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: