Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΕΣΥ..ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...

Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στο Ελαφονήσι;
- Μήνυση κατέθεσε ο δήμος Κανδάνου-Σελίνο, εναντίων του Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη και του προέδρου της Μονομετοχικής κ. Φουρναράκη, στον αρμόδιο εισαγγελέα Χανίων, για παράνομες τοποθετήσεις ομπρελοκαθισμάτων σε περιοχή προστατευόμενη, για καταστροφές και άλλα συναφή. Τι γίνεται βρε παιδιά 5 χρόνια τώρα παλεύετε για να κάνετε καλύτερο το Λαφονήσι αλλά με το να αλληλοσκοτώνεστε δεν κερδίζει κανένας.
 Ο Δήμος Κισάμου τοποθέτησε μάλλον ομπρελοκαθίσματα στο επίμαχο σημείο που το διεκδικούν και οι δυο και ισχύει το "απου προλάβει".... διαφορετικά δεν καταλαβαίνω την αγωνία του όμορου Δήμου να "καρφώνει" και να ξεκαρφώνει.
Βέβαια αυτόματα γενάτε το ερώτημα, που είναι αυτός ο περιβόητος φορέας με το προεδρικό του διάταγμα, που τόσο ντόρο έκαναν τα κοπέλια του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψη του κ. Σταθάκη πριν κανένα δίμηνο στην Κίσαμο; Που είναι; Γιατί δεν επεμβαίνει να βρει λύσεις...αφού έτσι και αλλιώς ομπρελοκαθίσματα δεν περισσεύουν στον κατά τα άλλα επίγειο παράδεισο μας;
Παραθέτω και τα λόγια του κ. Σταθάκη (υπουργού).. 
"Το προεδρικό διάταγμα θέτει σαφή όρια και περιορισμούς στον τρόπο που γίνονται οι δραστηριότητες εκεί, έχει κανόνες ασφαλείας, διαμορφώνει ένα πλαίσιο ορίων επισκεψιμότητας, συμβατών δραστηριοτήτων και μη, στόχος είναι η θωράκιση της μοναδικού κάλλους και περιβαλλοντικής αξίας περιοχής". 
Λόγια που αντί να εφαρμοστούν, τρέχει ο ένας δήμος να καταγγείλει τον άλλο για παράνομες δραστηριότητες λες και αυτός που καταγγέλλει είναι καθαρός.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: