Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

Όλα είναι δρομολογημένα λοιπόν στο δήμο μας και μετά από 13 και βάλε χρόνια τα της Παιδείας θα τα φτιάξουν ..τάχιστα.
- Με ένα στόμα ο κ. δήμαρχος όσο και ο κ. Γλαμπεδάκης νέος υπεύθυνος επι των προβλημάτων της παιδείας, αν και έκανε και τα προηγούμενα χρόνια αντιπολίτευση στο θέμα αυτό, τα έχουν δρομολογήσει, μέσα σε ένα μήνα. 
- Τι να πω δείτε το χρονικό της δρομολόγησης όχι για τα Λύκεια, αλλά για το 5ο δημοτικο που στεγάζεται στα ετοιμόρροπα κτήρια της Μητροπόλεως, εδώ και δεκαετίες.
 *Κάποια στιγμή μίλησε μια νηπιαγωγός του 5ου νηπιαγωγείου της πόλης (αν και συστήθηκε μου διαφεύγει τ όνομα της) και οι μισοί ακροατές έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας αυτά που είπε... 
Και τι δεν είπε για την τρώγλη που στέλνουν τα παιδιά τους οι κάτοικοι της Κισάμου.. για το  κτήριο! την αίθουσα διδασκαλίας! την αυλή των θαυμάτων!! για τους βοηθητικούς χώρους που δεν ανοίγουν φοβούμενοι μην πεταχτεί κανένα ποντίκι! και τι δεν είπε, όμως το καλύτερο ήταν αυτό που γυρίζοντας προς τα παιδιά που παρακολουθούσαν την κουβέντα, μαθητές Λυκείου σήμερα, είπε με στεναχώρια ... 
- Βλέπω ανάμεσα στα παιδιά μαθητές που πήγαιναν σε αυτό το νηπιαγωγείο και από τότε λέγαμε τα ίδια για αυτό το νηπιαγωγείο, και τίποτα δεν έχει γίνει.... 
 - 13 χρόνια όλα είναι δρομολογημένα λοιπόν και θα τα φτιάξουν μέσα σε ένα μήνα... 
Τέτοια ντροπή δεν θα μπορούσε να νοιώσει καμία δημοτική αρχή όταν η δικαιολογία για τα χάλια της παιδείας είναι η έκφραση ..όλα είναι δρομολογημένα. 
Το χρονοδιάγραμμα για κάθε πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει ορίζοντα 20ετια. 
 Η ικανότητα δε στην λύση προβλημάτων στέγης στην Κίσαμο είναι θέμα ιδιωτικό όπως φάνηκε αφού οι γονείς είναι αποφασισμένοι να πάνε στο Ηράκλειο για τα θέματα αυτά. Το Περιφερειακό συμβούλιο έχει και αυτήν την βδομάδα βάλει θέμα για την σχολική στέγη... για να δούμε αν θα πάρουν την ίδια απάντηση και εκεί, όσοι πάνε ...όλα είναι δρομολογημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: