Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ...

Είναι από τις λίγες φορές που ο ΝΕΣΚ τα τελευταία χρόνια, απαγκιστρώθηκε από την γραμμή της δημοτικής αρχής και "είδε" ότι υπάρχει πρόβλημα με την σχολική στέγη στην πόλη μας, στον δήμο μας. 
Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά ειδικά στο θέμα αυτό αφού βλέπει την κατάσταση. Αντιλαμβάνεται οτι η σιωπή μόνο ζημιά κάνει. 
Φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχουμε σαν πόλη, και έπρεπε να παίρνει θέσεις συχνότερα και σε όλα τα θέματα που αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών της "πιάτσας", αλλά είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλοιωθεί η σύνθεση του Δ.Σ με πολλές εξαρτήσεις από την δημοτική αρχή. 
Η φωνή του έγινε πολύ βραχνή και ακαταλαβίστικη.
Μάλιστα προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επιμονή της σημερινής διοίκησης πριν δυο χρόνια, να βάλει όρους ποιους θέλει και ποιους όχι για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τι έγινε ή καλύτερα τι έκανε αυτά τα δυο χρόνια; 
- Είναι γεγονός βέβαια ότι όσοι τόλμησαν να υψώσουν κεφάλι ..στα χρόνια λειτουργείας του συλλόγου, το έφαγαν σε χρόνο dt,  και εξαφανίστηκαν και από τον πολιτικό χάρτη. 
Φαίνεται ακόμα ότι δεν τον υπολογίζουν και πολύ, αλλά τον χρειάζονται μόνο περιστασιακά. 
(Θα μπορούσε να κανει μελέτη ανάπλασης της πόλης, ο δήμος μας, αν δεν υπήρχε εμπορικός σύλλογος και  Open Mall;)
Πικρές αλήθειες που θα στεναχωρήσουν κάποιους αλλά καιρός είναι να αποφασίσουν τι θέλουν να είναι, συνοδοιπόροι της αδιαφορίας ή "εργαλείο" ανάπτυξης;
Δεν θα κάνω σύγκριση του τότε με το τώρα αλλά πρέπει να θυμίσω ότι κάποτε ήταν ένας σύλλογος με τεράστιο εκτόπισμα και κύρος, και οι αποφάσεις τους ακόμα και σήμερα παίζουν ρόλο στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: