Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΙΣΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ κ.ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ

 

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., 
Εάν αναγνώσατε προσεκτικά ( είμαστε βέβαιοι ότι εσείς τουλάχιστον έχετε την επάρκεια να το πράξετε) το χθεσινό δελτίο τύπου μας , θα διαπιστώσατε ότι ουδένα ψόγο ή μομφή αποδώσαμε σε προσωπικούς  χειρισμούς σας. 
Αντίθετα , μας προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση ότι μας απαξιώνετε αναφερόμενος σε «άτομα». Έχω ονοματεπώνυμο κ. Ζουριδάκη, δεν είμαι «άτομο» και εκπροσωπώ επώνυμους δημότες που με έστειλαν με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έπραξαν και με εσάς. 
Περαιτέρω, θα περιμέναμε αντί για εσάς που θεσμικά έχετε έναν ρόλο ενωτικό και εκπροσωπείτε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, να δικαιολογήσει την ψήφο του και την στάση του ο επικεφαλής της συμπολίτευσης και πλειοψηφίας.   
Επιτρέψτε μας να έχουμε άλλη άποψη από εσάς κ. Πρόεδρε ως προς τα εν λόγω θέματα : Πρόκειται προφανώς για δυο κομβικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκλεγμένο δημοκρατικό όργανο, μπορεί και οφείλει να τα συζητήσει και να πάρει θέση, όποια και να είναι αυτή. 
Η κατάθεση ψηφισμάτων αποτελεί μια πάγια και αναγκαία πρακτική σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, που καμία ως τώρα διοίκηση δεν επιχείρησε να εμποδίσει.  Επιτρέψτε μας να εικάσουμε ότι πίσω από τις αιτιάσεις σας , βρίσκεται η αμηχανία της πλειοψηφίας και των συμβούλων αυτής, οι οποίοι ήθελαν να αποφύγουν να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, για να μη δυσαρεστήσουν μερίδα του κοινού τους (ή μήπως και των τυχών πολιτικών τους πατρώνων  ;;;; ).
Αυτός ακριβώς όμως είναι και ένας από τους στόχους της διαδικασίας των ψηφισμάτων: να εκθέσει δημόσια και δημοκρατικά τις απόψεις όλων των παρατάξεων στο κοινό του Δήμου μας, για να μπορεί αυτό να τους κρίνει. 
Αν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πιστεύουν ότι το ΔΣ δεν πρέπει να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, μπορούσαν απλά να καταψηφίσουν ή να ψηφίσουν λευκό. Ο χειρισμός του προεδρείου να αποφύγει την ψηφοφορία, ώστε να μην τους φέρει σε δύσκολη θέση, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη αντιδημοκρατικός και δημιουργεί κακό προηγούμενο.
Δυστυχώς μάλιστα, αυτό αποδείχθηκε ήδη στην ίδια συνεδρίαση, όταν αμέσως μετά η πλειοψηφία ψήφισε επίσης να αποσυρθεί και το δεύτερο ψήφισμα, αυτό για τα πανεπιστήμια. Απλά, ήθελαν να αποφύγουν να πάρουν μια θέση που είτε θα δυσαρεστούσε την κυβέρνηση είτε θα τους έφερνε απέναντι από την άλλη εξίσου σεβαστή άποψη εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ( ως έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα) .
Καλούμε την παράταξη του κ. Δημάρχου  και το προεδρείο να το σκεφτεί ξανά και να αποφύγει από εδώ και πέρα την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική αυτή τακτική. Όλοι και όλες οι σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι/ες εκπρόσωποι του Δήμου  και έχουν όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να καταθέτουν προτάσεις και ψηφίσματα που απηχούν τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων. 
Καμία πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει και να κόβει τις όποιες προτάσεις εκ των προτέρων, πόσο μάλλον όταν στηρίζεται σε ένα καλπονοθευτικό νόμο, που έδωσε την δημαρχία στο 47,5% και τα 3/5 των συμβούλων . Ο Δήμος  μας δικαιούται να έχει ένα συμβούλιο ελεύθερο να συζητά και να αποφασίζει για όλα και θα αγωνιστούμε γι αυτό. Οι εποχές των σιωπηλών έχουν περάσει…. Ελπίζουμε εσείς κ. Πρόεδρε να κάνετε την διαφορά και να μην μας απογοητεύσετε.  
Σας παραθέτω και μερικά δημοτικά συμβούλια που άλλα έχουν φέρει τα ίδια θέματα προς συζήτηση και άλλα ήδη τα έχουν ψηφίσει.
Με όλο τον θεσμικό σεβασμό,
Μιχαήλ Θ. Θεοδωρογλάκης 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου
Για την Παράταξη Κίσαμος από την Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: