Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩ ΣΕ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ"

Αγαπητοί χωριανοί και συν χωριανοί και μη,   
Στις 10 Φεβρουαρίου 2024 στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ανακοινώσαμε την ονομασία της αίθουσας στο κέντρο του χωριού μας σε αίθουσα «Ιωάννης Σκουλούδης» απόφαση που πηρέ ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, ως ελάχιστη αναγνώριση στο έργο του και της προσωπικότητας του συγχωριανού μας Ιωάννη Σκουλούδη.
 Θέλοντας λοιπόν να τιμήσουμε έναν άνθρωπο, τον οποίο αγαπούσε το χωριό του, με  ατελείωτες ώρες εργασίας από την προσωπική του ζωή και έναν άνθρωπο που έκανε  το χωριό μας επισκέψιμο, βοήθησε πολιτιστικά να γίνει γνωστό στα πέρατα της χώρας διοργανώνοντας εκδηλώσεις με μεγάλο ζήλο, ήθος, αξιοπρέπεια και ευγνωμοσύνη.
 Με μεγάλη τιμή για όλους μας  που ήταν συγχωριανό μας και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτόν ήταν να μετατρέψουμε μια αίθουσα με το δικό του όνομα:  ‘ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ’
Φώτο Γιάννης Κάκανος

Ο Γιάννης ήταν πρωτεργάτης οραματιστής και ένας από τους τελευταίους ερευνητές λαογράφους της περιοχής μας. Συγχαρητήρια στον σύλλογο του Βουλγάρω για την τιμή που του έκανε μετά θάνατο που αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση του έργου του. Επόμενο βήμα η συγκέντρωση του φωτογραφικού υλικού του, που και αυτό είναι ιστορικής σημασίας, μιας και έτυχε να το δω, και δεν πρέπει επουδενί να χαθεί.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: