Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΟΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 12-2-2024, με αφορμή το θάνατο του Γιάννη Τζανακάκη και αποφάσισε ομόφωνα  την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:
Με πολύ θλίψη ακούσαμε τα νέα για το θάνατο του μεγάλου Δασκάλου του Ριζίτικου, του τραγουδιστή και του χορευτή Γιάννη Τζανακάκη του Αθανασίου.
Ο Γιάννης Τζανακάκης υπήρξε ένας θερμός φίλος και υπερασπιστής της παράδοσης μας,
Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου των Λουσακιών και παρέμενε μέχρι σήμερα ένα από τα ποιο ενεργά μέλη.
Υπήρξε η ψυχή και η φωνή του Ριζίτικου στη Κίσαμο και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλεία του Ριζίτικου μέσα από την Δράση του Συλλόγου Ριζιτών `η Κίσαμος`
Υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος με περίσσια αγάπη για το τόπο του ,για την Κισαμίτικη Παράδοση και έβαλε την προσωπική του  σφραγίδα στη Κίσαμο.
Η προσφορά του στη παράδοση του τόπου μας  είναι ανεκτίμητη.
Καλό ταξίδι φίλε μας Γιάννη.
−Το Δ.Σ. σύσσωμο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
−Να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.
−Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό Tύπο.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ       Ο γραμματέας             
Κουνελάκης Στέλιος                 Κουλετάκης Ανδρέας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: