Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΡΙΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΙΤΩΝ «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» Κισσαμος 12 Φεβρουαρίου 2024
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Δευτέρα, αφού πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του
Γ Ι Α Ν Ν Η  Τ Ζ Α Ν Α Κ Α Κ Η
που έφυγε νωρίς, για το άλλο ημισφαίριο της ζωής. Το δάσκαλο του ριζίτικου τραγουδιού, του χορού και της κρητικής πρεπειάς. Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, του Συλλόγου μας, και έως σήμερα ήταν ένα από τα βασικά στελέχη του. Αντιπρόεδρος, δάσκαλός του, μαέστρος, συνοδοιπόρος, σολίστας με τη γνήσια κι αφτειασίδωτη φωνή του.
Σ’ αυτόν οφείλουμε ως σύλλογος ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», πολλά για την εξέλιξή μας, αφού ήταν πρωτεργάτης, συνεργάτης, βασικό στέλεχος σε όλη μας τη μέχρι σήμερα πορεία. Για όλα αυτά του αξίζουν ευχαριστίες, ευγνωμοσύνη και τιμές. Είναι σίγουρο ότι θα είναι για πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, του Συλλόγου μας, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώρισαν και όσων θα απολαμβάνουν τους καρπούς της προσφοράς του. Εξ άλλου οι ξεχωριστοί δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι αυτό το λόγο:
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α
1.- Να παραστούν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία.
2.- Να ειπωθούν δύο ριζίτικα τραγούδια στο κατευόδιο του.
3.- Να κατατεθεί στεφάνι του συλλόγου στη μνήμη του.
4.- Οι φωτογραφίες του να κοσμούν το σύλλογό μας.
5.- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: