Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ου ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΙΑΣ Terra Creta

Με ιδιαίτερη χαρά θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης του 2ου Κύκλου Εκπαιδεύσεων της «Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta» την Τετάρτη 14/02/2024 και ώρα 14:00μμ, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα Χανίων (πρώην ΙΕΛΥΑ) Λεωφόρο Καραμανλή 167, αίθουσα «Νίκος Ψυλλάκης» . Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta, που αποτελεί μέλος του ομίλου Μέλισσα Κίκιζας, έχει οργανωθεί στα πρότυπα της πολύ επιτυχημένης Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, που λειτουργεί ήδη από το 2012.
Στόχος της Ακαδημία Ελιάς Terra Creta είναι η αναβάθμιση της παραγωγής ελιάς μέσω της παροχής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στους αγρότες από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα καθώς και με τη χρήση ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων Ευφυούς Γεωργίας.
Μεγάλη έμφαση δίνεται στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος της καλλιέργειας ενώ οι γεωπόνοι της εταιρίας βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τους παραγωγούς προκειμένου να προσφέρουν επιτόπου εξατομικευμένες συμβουλές. Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσφέρει επιπλέον στα μέλη της – παραγωγούς, Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων ελάχιστη εγγυημένη τιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργειας ακόμη και σε δύσκολες χρονιές καθώς και bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε ενδιαφερόμενους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: