Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ;

Αγαπητοί Συνδημότες, στην τελευταία ( 07-02-2024), συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου είχα καταθέσει, διευκρινίζω, ως δημοτικός σύμβουλος και όχι ως σύνολο της Μείζονος Αντιπολίτευσης, τρια θέματα προς συζήτηση και είχαν ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη που εκδόθηκε την Παρασκευή 02-02-2024, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Το ένα θέμα, Νο3, συζητηθηκε κανονικά και ψηφίστηκε ομοφώνως.
Για τα άλλα δυο, Νο4 και Νο5, ο κ. Πρόεδρος μας ξάφνιασε πολύ δυσάρεστα, όπως κατέθεσα και στην συνεδρίαση. Ο κ. Πρόεδρος με ύφος “απολογούμενου”, μας είπε: ότι τα θέματα τα έβαλα στην ημερήσια διάταξη “καλή την πίστη”, αλλά, “επειδή με πήραν τηλέφωνο κάποιοι” και επειδή δεν είναι θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου ζητάω από την ολομέλεια να αποσυρθούν”. “ Έπεσε η γης και μας πλάκωσε” με αυτά που ακούσαμε, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου θα έλεγε αυτά τα λόγια και άλλα που είπε στην συνέχεια για να καλύψει το ατόπημα που υπέπεσε. Έφτασε μέχρι και στο σημείο να πει : “ότι δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης για τα θέματα ατομικών δικαιωμάτων “ όταν του έγινε όμως η ερώτηση από τον επικεφαλής της τρίτης την τάξη ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φραγκιουδάκη: Και για την Παιδεία δεν έχετε γνώμη? Εκεί φυσικά “σιώπησε”. Δυστυχώς ο κ. Πρόεδρος ( δεν τους έχει μάθει ακόμα), “υποτάχθηκε” στην διοικούσα ομάδα της δημοτικής αρχής και υποβάθμισε τον ρόλο και την ευθύνη ενός προέδρου δημοτικού συμβουλίου, αναγκαζομενως να πει ψέματα.
Κ. Πρόεδρε, θέματα που έχετε εισάγει εσείς στην ημερήσια διάταξη μπορείτε αιτιολογημενα να τα αποσύρεται, όχι θέματα που βάζει ένας δημοτικός σύμβουλος και είναι πολύ κρίμα την προηγούμενη το απόγευμα να μου ζητάτε τις αιτιολογικές εκθέσεις (υπάρχουν παρακάτω) και την επόμενη μέρα να λέτε ότι βάλατε τα θέματα “καλή την πίστη”.. Είχατε περιθώριο να διορθώσετε την εικόνα σας με ένα απλό: “είμαι καινουργιος στον χώρο της αυτοδιοίκησης και ζητώ συγνώμη για τυχόν λάθη μου”. Μην βγάζετε ανακοινώσεις να ζητάτε και τα “ρέστα”, διότι εκτίθεστε περισσότερο.
Υ.Γ
Παραθέτω τα μειλ επικοινωνίας
Και φυσικά την ταπεινή προσωπική άποψη μου για τα θέματα που θεωρώ ότι έπρεπε να συζητηθούν.
Σταθάκης Θεόδωρος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κισσάμου
*ΤΑ EMAIL
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε την αιτιολογία εισαγωγής των θεμάτων 3ου, 4ου και 5ου της ημερησίας διάταξης την έχω παραθέσει κατά την κατάθεση της αίτησης μου. Πρόθεση μου είναι να υπάρξει συζήτηση για αυτάτα μείζονθέματαπου απασχολούντην ελληνικήκοινωνία. Οι τελικές προτάσεις - αποφάσεις θα προκύψουν μέσα απο την διαλογική συζήτηση ( που πρώτα ο Θεός), θα κάνουμε για τα εν λόγο θέματα αύριο στο δημοτικό συμβούλιο. 
Καλό ξημέρωμα με υγεία. 
Στις 6 Φεβ 2024 5:48 μ.μ., ο χρήστης nektarios zouridakis <nekzou@gmail.com> έγραψε:
Προς τον κ. Σταθάκη Θεόδωρο
Δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης
Αξιότιμε κ. Σταθάκη παρακαλώ όπως μας αποστείλετε άμεσα τις αιτιολογικές εκθέσεις  για τα θέματα 4* και 5* που εντάξαμε στην ημερήσια διάταξη της ΤΑΚΤΙΚΗς - δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024. 
Με εκτίμηση
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δ Κισσάμου

* 4. Θέση Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη Χώρα μας.
* 5. Θέση Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου για το θέμα που αφορά τον πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία-υιοθεσία ομόφυλων ανθρώπων και που πρόκειται να εισαχθεί σε νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων

OΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΛΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Εισήγηση, για το νομοσχέδιο 
α) «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»
Αγαπητοί συνάδελφοι στην αυτοδιοίκηση και λοιποί αγαπητοί συμπολίτες μας, είναι πλέον πασιφανές ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει σε νέα «ρότα» την κοινωνία μας.
Είναι σεβαστός εκ μέρους μου αλλά και όλων μας πιστεύω, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και προτιμήσεις εκάστου πολίτη αυτού του πλανήτη, δεν τίθεται κανένα θέμα « ρατσιστικού ομοφοβικού» ή οποιουδήποτε άλλου συνδρόμου μπορεί να επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας.
Είναι επίσης κατανοητό και αποδεκτό η ανάγκη που υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία συνανθρώπων μας να έχουν το δικαίωμα να ρυθμίζουν και καλύπτονται όλες τους οι ανάγκες και υποχρεώσεις σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε αυτό οφείλει η εκάστοτε κυβέρνηση να βρίσκει τις νομικές διαδικασίες επιλύοντας τα όποια ζητήματα προκύπτουν.
Θεωρώ όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει καμία νομική ενέργεια να έρθει να αλλάξει την μορφή γονεϊκότητας σε σχέση με το παιδί.
Η εξίσωση που ισχύει του πολιτικού με τον θρησκευτικό γάμο και τα επακόλουθα που απορρέουν από αυτό( τεκνοθεσια ,κ α )είναι γνωστά σε όλους μας, οπότε με την ψήφιση του εν λόγο νομοσχέδιου και με την ισότητα στον πολιτικό γάμο όλων των ομοφυλόφιλων – ομόφυλων συνανθρώπων μας αυτομάτως ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, όπως έχουν επισημάνει πολλοί γνώστες και αναλυτές. Και δεν αναφέρομαι μόνο για την Ιερά επαρχιακή σύνοδο της Κρήτης, της Ελλάδος, για πολιτικά κόμματα, αλλά και για λοιπούς επιφανείς ειδικούς για την ψυχοσωματική πορεία των παιδιών.
Η ελληνική χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια αποτελείτε από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την πατρότητα, την μητρότητα που είναι τα απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξη τους.
Συνεπώς , αφού ακουστούν οι απόψεις όλων μας, θεωρώ ότι πρέπει σας τοπική κοινωνία να εκφράζουμε την συλλογική θέση μας. Με αυτήν την θέση μας δεν σημαίνει ότι συμπολιτευόμαστε ή αντιπολιτευόμαστε, με την κυβέρνηση ή τα πολιτικά κόμματα, απλώς θα εκφράσουμε την θέληση του Κισσαμιτικου λαού που ούτως ή άλλως την εισπράττουμε στην καθημερινή μας συναναστροφή.
Πρόταση
Το συμφωνο συμβίωσης που έχει ψηφιστεί το 2015 θεωρούμε ότι καλύπτει σε κύριο λόγο τις ανάγκες συμβίωσης των συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ομάδες των ομοφυλόφιλων και δεν χρειάζεται να προχωρήσει η ισότητα του πολιτικού γάμου, αλλά η Πολιτεία να επίλυση τυχόν ζητημάτων που χρειάζονται νομική επίλυση.

β) Εισήγηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη Χώρα μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι στην αυτοδιοίκηση και λοιποί αγαπητοί παραβρισκόμενοι συμπολίτες μας.
Η πρόσβαση στο δικαίωμα στην γνώση, μάθηση, επιστήμη εννοείτε ότι είναι πρέπει να είναι ανεμπόδιστη και πέραν της υποχρεωτικής εκπαίδευσης που ορίζει το Σύνταγμα μας. Το Σύνταγμα μας έχει καθορίσει βάσει των άρθρων του τον τρόπο που γίνεται στην χώρα μας. Σαφώς και σε μια κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται, που δημιουργούνται νέες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης επέρχεται η ανάγκη ενδεχομένως αλλαγών στην νομοθεσία μας και προσαρμογή σε ευρύτερες νομοθεσίες Ευρωπαϊκές ή και Παγκόσμιες. Σε κάθε περίπτωση αυτές τις αλλαγές η εκάστοτε κυβέρνηση, οφείλει να τις κάνει μετά από δημόσια διαβούλευση όχι μερικών ημερών, αλλά μεγάλου χρονικού διαστήματος με συζήτηση όλων των φορέων και με τους αποδέκτες των επικείμενων μεταρρυθμίσεων.
Κατά την άποψη μου λοιπόν για το επικείμενο θέμα, θα μπορούσε να λειτουργήσουν και στην χώρα μας μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως λειτουργούν και σε άλλες χώρες. Η ίδρυση τους όμως θα πρέπει να προκύψει από το παραπάνω πλαίσιο που ανέφερα και όχι με αυτόν τον τρόπο που γίνεται σήμερα εσπευσμένα, δίχως να έχει αναλυθεί επαρκώς το πλαίσιο λειτουργίας τους και το κυριότερο δίχως η Πολιτεία να έχει επιτελέσει το χρέος της απέναντι στην δημόσια εκπαίδευσης που επιτελούν τα πανεπιστήμια και γενικά όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με τεράστιες ελλείψεις υποδομών στα σχολεία, με μη πρόσληψη των αναγκαίων εκπαιδευτικών και γενικά με ανεπάρκεια χρηματοδοτήσεών για έρευνα και για όλες τις ανάγκες ώστε να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πρωτοπορία προσφορά γνώσης, τεχνολογίας και επιστήμης γενικότερα. Ο τρόπος που εισάγετε η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν , με την τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω στην ελληνική οικογένεια αντιθέτως σίγουρα θα μεγαλώσει τις ανισότητες εντός της ελληνικής κοινωνίας και τα πιθανά οφέλη θα είναι για τους «λιγοστούς και προνομιούχους»
Πρόταση
Να μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχέδιου και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης και επίλυσης όλων των ζητημάτων που χρήζουν επίλυση, ώστε εάν λειτουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, να είναι με τους καλύτερους δυνατούς όρους προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας και ταυτόχρονα να υπάρξει η πραγματική απαιτούμενη στήριξη και χρηματοδότηση των δημοσίων Πανεπιστημίων και γενικότερα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: