Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Με την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», στον οποίο θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα του διαδρόμου προσαπογειώσεων, ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές επισκέψεις σε υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη και οι συναντήσεις εργασίας με φορείς του νησιού.
Προηγήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, κατά την οποία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε συνολικά τα έργα και τις δράσεις, που δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης για αποκατάσταση βλαβών επί γεφυρών στον ΒΟΑΚ, το οποίο όπως είπε: «εξετάστηκε από τις υπηρεσίες, και η πολιτική ηγεσία είναι σύμφωνη για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύψους 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται η πρόσκληση στην Περιφέρεια τις επόμενες ημέρες».
Για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, μέσω ΣΔΙΤ, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι αυτή προχωρά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Πρόσθεσε δε, ότι η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών προκήρυξε Διεθνή Διαγωνισμό, στις 24 Νοεμβρίου 2023, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 12 Φεβρουαρίου 2024.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του υπό κατασκευή νέου Αεροδρομίου Καστελλίου, η πρόοδος υλοποίησης του οποίου έχει ξεπεράσει το 31%.
Σε σύσκεψη εργασίας που ακολούθησε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του εμβληματικού και δύσκολου τεχνικά αυτού έργου από εκπροσώπους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR, που υλοποιεί το έργο προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, μέσω σύμβασης παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε το πρωί στον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτη (ΟΑΚ), όπου συζήτησαν τις σημαντικές παρεμβάσεις, που δρομολογούνται στο νησί. Ακολούθησαν σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Αμαρίου και επίσκεψη στο Φράγμα στο Πλατύ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.
- Δεν ξέρω αν μας διαβάζει η περιφέρεια αλλά όπως φαίνεται στην συνέντευξη που παρεχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε οτι η περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε αίτημα για αποκατάσταση βλαβών επί γεφυρών στον ΒΟΑΚ (21 τον αριθμό), και αφού εξετάστηκε από τις υπηρεσίες, η πολιτική ηγεσία είναι σύμφωνη για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η πρόσκληση στην Περιφέρεια τις επόμενες ημέρες.
Ας ελπίσουμε οτι και ο δήμος Κισάμου θα στείλει τα χάλια της γέφυρας του Κορφαλώνα ώστε να γίνει και η συντήρηση της. Εξαλλου μια έχουμε.
Το ευχάριστο βέβαια ειναι οτι σε αυτήν την συνέντευξη έβαλε ο υπουργός και την Κισαμο μέσα και ειδικά για το τμήμα Χανιά – Κίσαμος, έργο προαίρεσης παραχώρησης, είπε οτι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.
Ας ελπίσουμε οτι θα τις δούμε σύντομα τις μελέτες και να δούμε αν πάει ο δρόμος απ' αλλού ή απλά θα φαρδύνουν τον υπάρχον ΒΟΑΚ. Απορία αν μέσα στην μελέτη υπάρχει και η παράκαμψη της πολης της Κισάμου, πράγμα που δεν πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: