Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΝΕΝΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ

 Ένα σπάνιο κομμάτι σε σολο λαούτο ο Κουτσουρέλης και ερμηνευτής ο Μάρκος Τζουγανάκης από το αρχείο του Ευτύχη Κουβαράκη.
 
Όπως τα γράφει ο Ευτύχης στην σελίδα του 
 Λίγες μέρες πριν πληροφορήθηκα απο έναν καλό φίλο , το φευγιό του μεγάλου Κισαμίτη τραγουδιστή Μάρκου Τζουγανάκη. Απο κοντά του εξήγησα και τους λόγους για τους οποίους με λύπησε ιδιαίτερα η απώλεια του. Ένας μικρός φόρος τιμής και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω μέσα απο το κανάλι μου είναι να μεταφορτώσω μία πολύ όμορφη εκτέλεση του Νενέ μου , με το μαγευτικό παίξιμο του Γιώργη Κουτσουρέλη και την φανταστική φωνή του Μάρκου Τζουγανάκη. Η φωνή που προλογίζει είναι του σπουδαίου και πολύ σημαντικού για μένα Ανυφαντή. Οι φωτογραφίες προέρχονται απο τις εξαιρετικές ιστοσελίδες για την Κίσαμο του κυρίου Παπαδάκη Ιωάννη https://sadentrepese.blogspot.com/ https://ganifantis.blogspot.com/ Όπως έχω ξαναγράψει , αξίζει το κόπο να μπείτε, να ψάξετε και να ενημερωθείτε ! Καλό ταξίδι Μάρκο Τζουγανάκη!
Ευχαριστούμε για όλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: