Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ

Τα νεότερα για το Aqua Jewel που χθες οι σφοδροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφωρ το έσπρωξαν στον κυματοθραύστη του λιμανιού στα Κύθηρα δια στόματος αντιδημάρχου Κυθήρων κ. Γιώργου Στρατηγού

«Κατόπιν επικοινωνίας μου σήμερα το πρωί με τις Λιμενικές αρχές, ενημερώθηκα πως το Aqua Jewel παραμένει στο σημείο προσάραξης χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις εισροής υδάτων. Έχει μεταβεί ήδη ένα ρυμουλκό και αναμένεται δεύτερο μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να γίνει προσεκτικά η απομάκρυνση του πλοίου από το σημείο που προσάραξε. Αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών από την Νεάπολη ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, πως προκλήθηκε και το αξιόπλοο του πλοίου. Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι σε επικοινωνία με τις Λιμενικές και πολιτικές αρχές, την εταιρεία και τον τοπικό εκπρόσωπο της, ώστε να ύπαρξη άμεση ενημέρωση των πολιτών για την συγκοινωνία των νησιών μας με τον Πειραιά».

Ας ελπίσουμε οτι το πλοίο θα βγει αλώβητο απο αυτήν την περιπέτεια και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην άγονη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: