Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΕΝΟΣ ....ΤΑΞΙΤΖΗ

Για να καταλάβουμε πως δούλευαν τα παλιά χρόνια ... με το τεφτέρι.
Αυτό το τεφτέρι είναι ενός παλιού Καστελιανού ταξιτζή. Για την ακρίβεια τότε λεγόταν αγοραία.. ταξί είχαν μόνο οι πρωτεύουσες. Γράφει τα καθημερινά του δρομολόγια μια εποχή που οι δρόμοι ελάχιστοι ειναι άσφαλτος και πάρα πολύ επικίνδυνοι ειδικά τα βράδια.
Και φυσικά το αγοραίο εκείνη την εποχή ήταν είδος πολυτελείας....  αφού όλοι χρησιμοποιούσαν την αστική και υπεραστική συγκοινωνία και αρκετοί τα μουλάρια και τα γαϊδούρια τους για να κατέβουν στο Καστέλλι απο τα χωριά.
Καστέλι - Σφηνάρι 150 δρχ. σήμερα 23 €
Καστέλι - Σάσσαλο 170 δρχ. Σήμερα 36€
Έχει και τον γάμο του μακαρίτη του Θείου μου του Γιάννη μέσα Καστέλι- Καρθιανά - Σούδα 700 δρχ .... σήμερα 65€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: