Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ

Ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κισάμου συγχαίρει τη μαθήτρια της Β΄τάξης, Μουντάκη Μαρία του Δημητρίου για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής στην κατηγορία Λυκείου. 
Συγκεκριμένα η μαθήτρια συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις: η πρώτη έγινε εξ αποστάσεως με την ονομασία «Αρίσταρχος», η δεύτερη πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 21-1-2024 στο Βόλο με την ονομασία «Ίππαρχος» και η τελική φάση ονομάζεται «Πτολεμαίος» και θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Βόλο. Από τη φάση αυτή κρίνεται ποιοι θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. 
Η μαθήτρια  Μουντάκη Μαρία προκρίθηκε στην τελική φάση και ανέφερε χαρακτηριστικά: «είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να προκριθώ στην τελική φάση του Διαγωνισμού και νιώθω ενθουσιασμένη, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να διευρύνω περισσότερο τις γνώσεις μου και να μελετήσω περισσότερο σχετικά με το διάστημα». Να σημειωθεί ότι η μαθήτρια άρχισε να ασχολείται με την αστρονομία μετά από προτροπή καθηγήτριας του σχολείου μας και μελετάει μόνη της βιβλία που σχετίζονται με αυτά τα επιστημονικά αντικείμενα.
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού και κάθε πρόοδο και ευτυχία στη ζωή της.
Ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: