Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΟΣΥΡΕ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Για το ανήκουστο αυτό περιστατικό που δεν τιμά τον δήμο Κισάμου και δείχνει οτι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πλην παραλίας δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Κίσαμος από την Αρχή»
Συνδημότισσες και συνδημότες μας,
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε από το σώμα να τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, και επί δύο θεμάτων που είχαν τεθεί με πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης (παράταξη κ. Σταθάκη) και ειδικότερα να εκδοθεί ψήφισμα ως προς :
1.Την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη Χώρα μας.
2.Την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου για το θέμα που αφορά τον πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία-υιοθεσία ομόφυλων ανθρώπων και που πρόκειται να εισαχθεί σε νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Για λόγους ακατανόητους για εμάς , με καθολική και ομόφωνη απόφαση της παράταξης του κ. Δημάρχου, δεν επιτράπηκε να γίνει διαλογική συζήτηση και διατύπωση θέσεων του Δ.Σ. επί των δύο αυτών λίαν επίκαιρων θεαμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας. Επειδή , μπορεί να βολεύει ορισμένους η θεσμική …αφωνία, ευτυχώς διατηρούμε ελεύθερο βήμα στην κοινωνία της Κισάμου και εκφράζουμε δημόσια τις θέσεις μας ( και κρινόμαστε για αυτές – τολμήστε και οι υπόλοιποι) !!
1)Είμαστε σύμφωνοι με την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων , με την προϋπόθεση ότι θα θεσπιστούν ειδικοί φόροι-πόροι στην λειτουργία τους , οι οποίοι θα ενισχύουν τον προϋπολογισμό της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. 
Με την προϋπόθεση επίσης ,ότι θα θεσπιστούν περιορισμοί ως προς την γεωγραφική τους κατανομή , με σκοπό την ανταποδοτική ωφέλεια στην ελληνική περιφέρεια και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα ( λ.χ. γιατί όχι στην Κίσαμο και όχι στα ήδη κορεσμένα Χανιά , για να μην μιλήσουμε για Αθήνα ή Ηράκλειο…).
 Κύριοι , του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι κρινόμαστε , και καλό είναι να γνωρίζουν και πιθανοί επενδυτές , εάν οι φορείς της περιοχής μας διάκεινται θετικά ή μη σε μία τέτοια επένδυση. Να τονίσουμε εδώ ότι από μία επένδυση στην παιδεία (δημόσια ή ιδιωτική) δεν βλάφτηκε ποτέ κανείς….
2) Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσδιορισμό, να κατοχυρώνει νομικά τον δεσμό του με έναν άλλο συνάνθρωπό μας . Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και σε άλλες δυτικές και μη κοινωνίες , η ιδιαιτερότητα, ιστορικά, πολιτισμικά και αξιακά της ελληνικής κοινωνίας απαιτεί προσαρμογές. Σε μία χώρα με αποδεδειγμένο δημογραφικό πρόβλημα, με σοβαρά προβλήματα του θεσμού της «παραδοσιακής» οικογένειας , πρόταγμα του κράτους θα έπρεπε να είναι οι ανάγκες των πολλών, για τις οποίες, λυπούμαστε να πούμε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά , από την μεταπολίτευση και μέχρι και σήμερα, ελάχιστα έπραξαν … Όταν το δικαίωμα ενός ανθρώπου ασκείται, επηρεάζοντας τα δικαιώματα ενός άλλου ανθρώπου, που αδυνατεί να τα ασκήσει (λόγω ανηλικότητας), το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει προστατευτικά .
Για να γίνουμε λοιπόν σαφείς, θεωρούμε ότι το νομικά ισχύον σύμφωνο συμβίωσης και μεταξύ ομόφυλων αποτελεί ήδη μία ικανοποιητική θεσμική κατοχύρωση του νομικού τους δεσμού. Θα πρέπει να λαμβάνονται – κατά περίπτωση- (ενδεχομένως με προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια) αποφάσεις για τον νομικό δεσμό μεταξύ ομόφυλων γονέων και τέκνων ( που ήδη υφίστανται κατά το ένα μέρος της σχέσης) και να μην επιτρέπεται η απευθείας τεκνοθεσία . Μέχρι να ωριμάσουν μελλοντικά οι συνθήκες, ας σκύψει, κατά προτεραιότητα, η Πολιτεία στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, των πολύτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των κακοποιημένων μελών μιας οικογένειας και ασφαλώς των παιδιών των δομών και της επιτάχυνσης της υιοθεσίας από ζευγάρια άνδρα-γυναίκας και της ασφαλιστικής κάλυψης των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων.
Συνδημότισσες και συνδημότες μας 
Το δημοτικό μας συμβούλιο οφείλει να ασχολείται με θέματα που αφορούν την κοινωνία μας π.χ. δεν θα έπρεπε να εκδώσουμε ένα ψήφισμα συμπαράστασης, όπως έπραξε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για το Νοσοκομείο μας ;
(φανταζόμαστε απασχολεί και τους Κισαμίτες το θέμα….) Παραπέμπουμε σχετικά :
https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press- releases/06022024omofonopsifisma.html
Δεν θα έπρεπε, ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας ( εκτός εάν οι αγρότες του Δήμου Κισάμου ευημερούν και δεν πλήττονται ) ; Για να αποδίδουμε δικαιοσύνη ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παρτσαλάκης Αντώνιος έθιξε το εν λόγω θέμα στην αποψινή συνεδρίαση.
Δεν θα έπρεπε να εκφράσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο την ανησυχία μας, διότι ο κ. Υπουργός Μεταφορών από τα Χανιά εκφράστηκε …επιεικώς αόριστα.. ως προς την πορεία υλοποίησης, τόσο του τμήματος Κίσαμος –Χανιά (ΒΟΑΚ) όσο και ως προς την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων ( εάν κάποιος συμπολίτης μας κατάλαβε κάτι διαφορετικό από
τις τοποθετήσεις του, είμαστε στην διάθεσή του να μας ενημερώσει) ;
Αυτά προς το παρόν….
Με εκτίμηση
Μιχαήλ Θ. Θεοδωρογλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου
Για την Παράταξη Κίσαμος από την Αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: