Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ


 Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, δια ζώσης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο και ανάμεσα στα θέματα ειναι και η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων συνολικού εμβαδού 77.445,22 τ.μ. στο έργο της Παράκαμψη Τοπολίων, και αφορά μεγάλο μέρος της στο σημείο που έχει βρεθεί το αρχαίο Νεκροταφείο απο τις ανασκαφές της ΕΦΑ Χανίων. Εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων.
Η θέση βρίσκεται 300μ. βόρεια του ενεργού οικισμού σε υψόμετρο 370 μ. από την θάλασσα περίπου 8χλμ σε ευθεία νότια της Κισάμου και δυτικά 2χλμ των Τοπολίων. 
Να θυμίσουμε οτι στο σημείο αυτό βρέθηκαν συνολικά 156 κιβωτιόσχημοι τάφοι, 4ου και 5ου αιώνα, και περισσότερα γα την ανασκαφή αυτή μπορείτε να βρειτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: