Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Περιφέρεια Κρήτης αυτοδιαφημίζεται χρησιμοποιώντας κατά κόρο τους επίγειους παραδείσους της Κρήτης (Κισάμου) αναφέροντας μάλιστα τις τρεις παραλίες μας σαν ασφαλείς και ελκυστικούς προορισμούς σε όλες τις εκθέσεις ανά την υφήλιο. Φυσικά καρφί δεν της καίγεται αν οι κατατοπιστικές επιγραφές που έχει "φυτέψει" σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στο δήμο μας αναφέρεται η μια απο αυτούς τους προορισμούς σαν Ελαφόνησος (της Πελοποννήσου). 
Θα μου πείτε εδώ δεν καίγεται καρφί των ντόπιων, θα χαλάσει την περιφέρεια; Βέβαια απορία έχω πως ανεχόμαστε εδώ και χρόνια αυτήν την αλλοίωση των ονομάτων στην περιοχή που ζούμε.. γιατί το δεχόμαστε Καρτσωματάδος, Καστέλι, Ελαφόνησος, κλπ. Αφήνω αυτή την ταμπέλα στο στον ΒΟΑΚ που αναφέρει τα Άσπρα Νερά και όταν την δεις νομίζεις οτι ειναι η επόμενη μεγάλη πόλη...στα Δυτικά.

Πάντως ο Περιφερειάρχης Κρήτης (Στ. Αρναουτάκης) υπέγραψε χθες μια σύμβαση 900.000Ε για την περιφέρεια του Ηράκλειου ώστε να τοποθετήσει στηθαία ασφαλείας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ΠΕΗ, αλλά και να συντηρήσει και να αντικαταστήσει τις πινακίδες σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηρακλείου, να κάνει και διαγραμμίσεις οδοστρώματος καθώς και τοποθέτηση μεταλλικών ανακλαστήρων.  
- Εμείς άραγε αυτό το πράγμα δεν μπορούμε να το ζητήσουμε σαν μια απο τις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές, αφού έτσι και αλλιώς δύσκολα θα δούμε νέο ΒΟΑΚ στην περιοχή μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: