Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ή Ο ΚΙΣΑΜΟΣ;

Στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κισσάμου διαβάζω τα παρακάτω:

Ο Δήμος Κισσάμου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Κισσάμου, Ινναχωρίου και Μυθήμνης. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 334.18 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 11.820 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε ο Κίσσαμος.
 Αντε πάλι να εξηγήσεις στους υπεύθυνους της σελίδας οτι η Κίσαμος ειναι θηλυκή και θρυλική. Είναι απο τα μικρά λαθάκια που μένουν για να μας δείξουν πόσο αδιάφοροι ειμαστε σε όλα αυτά που με κόπο οι παλαιότεροι απέκτησαν και κατοχύρωσαν. 
Λογικά αυτός που έφτιαξε την σελίδα που ειναι και στα μαύρα χάλια θα είχε στο νου του τον Κίσσαβο, αλλιώς δεν εξηγείται. 
Μάλιστα καλό ειναι να βρεθεί και ο υπεύθυνος να αλλάξει τα πάντα σε αυτήν την σελίδα γράφοντας και την ιστορία του Δήμου εξ αρχής γιατί και οι πληροφορίες μόνο γέλιο σου προκαλούν.
Μάλιστα δεν θα ήταν και παράξενο να ξαναγυρίσουμε στην παλιά ονομασία της πόλης Καστέλλιον αφού έτσι και μας ξέρουν και έτσι και μας λένε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: