Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Έγγραφα που αφορούν τις ενέργειες του φορέα (που θα προστατέψει τις περιοχές Natura του δήμου Κισάμου) και τις Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου, έστειλε προς τα ΜΜΕ ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου που δείχνουν γιατί φτάσαμε σε αυτήν την τόσο γρήγορη καταστροφή των προστατευόμενων περιοχών.
Στην επιστολή που συνοδεύει αυτά τα έγραφα ο κ Σταθάκης αναφέρει.  
- Με μια απλή ανάγνωση των εγγράφων θα διαπιστώσετε πως ενεργούν κατά περίπτωση. Το 2018 Και το 2019, αφού έχει εγκριθεί από το υπουργείο η ΕΠΜ Λαφονησίου και αναφέρουν το σχετικό έγγραφο μας εγκρίνουν μια θέση σε κάθε δήμο. Ακόμα και για το προσωρινό ιατρείο έχουν αντίρρηση, αλλά τελικά δίνουν την συγκατάθεση τους.
Μετά το 2019 διαπιστώνουμε ότι γράφουν στα «παλαιά των υποδημάτων τους», την ΕΠΜ και έχουν το θράσος ο μεν φορέας να δηλώνει κατά παρέκκλιση της ΕΠΜ (ως Βασιλικότερος του Βασιλέως), ότι συμφωνεί με 8 θέσεις και στην συνέχεια η κτηματική Υπηρεσία, άνευ νόμιμων αποστάσεων, να εγκρίνει από 3000m2 εως 4.000m2.
Φυσικά οι δήμοι τα αύξησαν ακόμα παραπάνω και τα έκαναν 7.000m2.
Υπουργείο, εισαγγελέας, θα επιληφθούν αυτών των έκνομων ενεργειών που σκοπό είχαν την υποβάθμιση των περιοχών Natura και παράβαση κάθε νομοθεσίας;
Υ.Γ. Επιπλέον για αυτούς που βλέπουν στο πρόσωπο της Μείζονας Αντιπολίτευσης υποτιθέμενες διαπλοκές με επιχειρηματίες, να διαβάζουν καλά τις εγκρίσεις, ιδιαίτερα για την Παχιά Άμμο στην Φαλάσαρνα και να ρωτήσουν την δημοτική αρχή Κισάμου γιατί δεν τοποθετούσε σύμφωνα με την έγκριση της δημοτικές ομπρέλες;
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος Επικεφαλής της Μείζονας Αντιπολίτευσης δήμου Κισσάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: