Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΑΠΟΨΗ)

Αιχμηρός και ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ Σταθάκης σχετικά όχι μόνο με την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος αλλά και με το φυλλάδιο που δόθηκε στους παρευρισκόμενους τη εκδήλωσης.

- Μας δόθηκε ένα έντυπο που περιλαμβάνει τις σελίδες που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία. Δεν θα σχολιάσω τα περί παρουσίασης το έκαναν άλλοι συμπολίτες μας και λίγα είπαν.  Το έντυπο θα σχολιάσω και την διάθεση που υπάρχει εκ μέρους της δημοτικής αρχής (και φορέα που ανάλαβε), να μας πείσει ότι θέλει να κάνει το καλύτερο για την πόλη μας.  Οι πρώτες φωτογραφίες είναι οι σελίδες που μας παρουσιάζουν το "ΟΡΑΜΑ  και τα ΟΦΕΛΗ", με όμορφες μεγάλες  λέξεις, ώστε να διαβάζονται. Η τελευταία είναι η πρόταση τους, η οποία δεν μπορείς να διακρίνεις, ούτε να διαβάσεις τι προτείνει (χρειάζεται μεγεθυντικό όργανο). Τυχαίο; δεν νομίζω. Η πρόταση έπρεπε να ήταν με μεγάλα γράμματα και να μοιραστεί σε όλους τους καταστηματάρχες της οδού Σκαλίδη, για να γίνει κατανοητό τι πάτε να κάνετε κύριοι ένθεν και ένθεν. 
Φυσικά το κατέθεσα πολύ απλά ( για την ώρα), προς την υπεύθυνη της ομάδας του έργου , μην προχωρήσετε τίποτα εάν δεν σας φέρει ο κ. Δήμαρχος ( ή όποιος άλλος αναλάβει), τις υπογραφές των ιδιοκτητών και επιχειρηματιών γι' αυτά  που προτείνετε.
Τέλος ρίχνει και φως για το ποιος έφερε το Open mall στην Κίσαμο και για τον οποίο δεν έγινε καμιά αναφορά.
- Όσο αφορά για το Open mall (θα το γράφω συνέχεια ), ήταν η πρόταση του τέως προέδρου του ΝΕΣΚ, κ. Πατεράκη Βαγγέλη (τον οποίο και ευχαριστήσουμε θερμά), μας πρότεινε να το υλοποιήσουμε, διότι δεν γινόταν δίχως τον δήμο. Εμείς το πράξαμε δίχως δεύτερη σκέψη και μάλιστα έχω κατηγορηθεί από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής ( το γνωρίζουν και ο νυν και ο τέως πρόεδρος του ΝΕΣΚ), γιατί υπέγραψα την βεβαίωση ως δήμαρχος ότι μπορεί ο δήμος να υλοποιήσει αυτό το έργο. Τα γραφόμενα μου τα γνωρίζει και ο μελετητής που υποστήριξε την ένταξη του έργου, ο οποίος εάν συνέχιζαν την συνεργασία θα είχε ολοκληρωθεί το έργο, αλλά σιγά που θα το έκαναν, δεν θέλουν να υλοποιηθεί τίποτα που δεν είναι δικιά τους πρωτοβουλία, όχι να πουν τα εύσημα σε κάποιο άλλον. Φυσικά εάν ο κ. Πατεράκης Βαγγέλης δεν είχε την οντότητα να έχει την άποψη του και ήταν σιωπηλός υποστηρικτής ακόμα της δημοτικής αρχής, θα του έκαναν και αυτουνού φιλοφρονήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: