Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, ενός βασικού εργαλείου που θα βελτιώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Κισάμου με ανάρτηση του στην διαυγεια και την σύσταση της ομάδας εργασίας όπως ανακοίνωσε. Το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» εκπονείται υποχρεωτικά από τους δήμους των μητροπολιτικών κέντρων, τους μεγάλους και μεσαίους ηπειρωτικούς δήμους, τους δήμους πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και τους μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς δήμους. Στόχος των Σ.Α.Π. είναι να προσδιοριστούν τα σημεία που απαιτούνται διαμορφώσεις και επεμβάσεις όπως πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, οδοί ήπιας κυκλοφορίας, πλατείες, χώροι πρασίνου και χώροι στάθμευσης.
Ας ελπίσουμε οτι η σύσταση της ομάδας αυτής θα φέρει και τις μελέτες ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά που πρέπει ειδικά στην πόλη που έχει τα χάλια της απο κάθε αποψη.
Η ομάδα εργασίας θα αποτελείτε από τους: 
1. Μπαρτζώκας- Τσιόμπρας Αλέξανδρος - Διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ, Διδάκτωρ Πολεοδομίας και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο ΕΜΠ.
2. Κωνσταντινίδου Ελευθερία – Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΕΜΠ),
3. Μυλωνάκη Μαρία, υπάλληλος Δήμου Κισάμου, κλάδου ΠΕ6 Τοπογράφων Μηχανικών, με βαθμό Α΄,
4. Καπετανάκη Καλλιόπη, Γενική Γραμματέας του Δήμου Κισάμου,
5.Λαϊνάκη Νεκταρία του Νικολάου ΠΕ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, άμισθος συνεργάτης του Δημάρχου. 
Και φυσικά τίποτα τσάμπα 37.187,48 Ε θα μας στοιχίσει η εκπόνηση αυτού του σχεδίου, σε μια εποχή που περιμένουμε όλοι εναγωνίως να δούμε κάτι καλό στην πρωτεύουσα του Δήμου. Άμα δεν έχεις δικούς σου μηχανικούς τότε τρέχεις ως και την Μαγνησία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: