Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η ΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Πολύς λόγος κάθε τέλος της χρονιάς για την μπάρα στο Λαφονήσι...αυτή η μπάρα που έχει ανακοινωθεί πάμπολλες φορές, αλλά χωρίς να ξέρει κανείς που πρέπει να μπει αλλά και πότε. Να μπει στην είσοδο της δήθεν προστατευόμενης περιοχής, να μπει απο εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος (ειναι πλέον ιδιωτική περιοχή) ή δεν θα μπει ποτέ και πουθενά μιας και όλες οι αποφάσεις ακόμα και του δήθεν φορέα διαχείρισης Σαμαριάς ειναι μη εκτελέσιμες και ειπώθηκαν για πλάκα. Οι ιδιοκτήτες γης, αρκετοί, έχουν ρίξει χρήμα και φτιάχνουν τους χώρους σταθμευσης ελπίζοντας οτι μια στιγμή θα μπει αυτή η μπάρα, να σώσει το Λαφονήσι και τους κέδρους του. Από την άλλοι οι υπεύθυνοι και ειδικοί προσπαθούν να βρουν ακόμα ποιος θα μπορέσει νόμιμα να κλείσει τον δρόμο και απο ποιο σημείο. Ο δήμος μάλλον δεν μπορεί, αν μπορούσε θα το έκανε απο φέτος, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί αλλά μάλλον δεν θα το κάνει... η περιφέρεια νίπτει τας χείρας της... Τελικά και η επόμενη χρονιά θα κυλίσει έτσι όπως κύλησε και η φετινή;  
Αλλά τόσο ντόρος για το τίποτα; ... Μάλιστα αν κάποιες αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν θα πρέπει να παρθούν τώρα και όχι την τελευταία στιγμή, απο τους ειδικούς, ώστε να υπάρχει και το περιθώριο της διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης. 
Για να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί, μιας και τα ερωτήματα είναι πολλά και τα περισσότερα δεν έχουν απαντηθεί απο τότε που πήραν αυτήν την πρόχειρη απόφαση.
Όσο και να ακουγεται θετικά το κλείσιμο της παραλίας και η απαγόρευση εισόδου των αυτοκινήτων το μέγα ερώτημα παραμένει πως θα εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες με το θέμα της στάθμευσης και αν θα πρέπει να διανύσουν την απόσταση με τα πόδια, προκειμένου να απολαύσουν την διάσημη παραλία.
Πάντως όπως ακούγεται πάλι στην οικονόμα θα το ρίξουμε...θα βάλουμε λεωφορεία με το απαιτούμενο αντίτιμο για την μεταφορά... αλλά αν κάποιος δεν το γουστάρει και θέλει να πάει με τα πόδια κανείς δεν θα του το αρνηθεί..
Τα ίδια βέβαια σε λίγο καιρό θα έχουμε και στη Φαλάσαρνα ..... αφού μπορεί ο χώρος σταθμευσης πλέον όλης της Παχιάς Άμμου να γίνει ιδιωτικός.
Οι ειδικοί όμως ξέρουν.... και για να μην ξεχνιόμαστε θετική ενέργεια χρειαζόμαστε για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. μόνο ΘΕΤΙΚΗ....χαχαχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: