Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ Π. ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ IKOS KISAMOS ΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά σύμφωνα με τους όρους της εισήγησης, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του έργου αγωγού EastMed της εταιρείας IGI Poseidon. Της εξέτασης του θέματος είχε προηγηθεί αυτοψία του Προέδρου και Μελών της Επιτροπής και στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στην περιοχή του Αθερινόλακκου Σητείας, στη θέση όπου προβλέπεται η προσαιγιάλωση του αγωγού και η κατασκευή των εγκαταστάσεων σταθμών μέτρησης και συμπίεσης.
Επίσης, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά, σύμφωνα με τους όρους των εισηγήσεων, επί των ακόλουθων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ):
· Κατασκευή και λειτουργία νέου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 1.280 κλινών, στη θέση Κάμπος- Λειβάδια, του Δήμου Κισσάμου, Π.Ε. Χανίων, της εταιρείας “ΙΚΟS KISSAMOS ΜΟΝ. Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”.
Από την μεριά του Δήμου Κισάμου στην συνεδρίαση βρέθηκε ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: