Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ....

ΣΤΟ ΒΑΜΟ!!!

Όπως έγραψε στην σελίδα του ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης...
Ένας πόθος 10ετιών στόχος της Δημοτικής Αρχής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης!!
Σήμερα στο Δημαρχείο Αποκορώνου παρουσιάστηκε από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ευαγγελία Καστρινάκη πολιτικό μηχανικό παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου, στο σύλλογο γονέων, στο σύλλογο καθηγητών, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωάννη Αποστολάκη  και στους δημοτικούς συμβούλους που παρευρέθηκαν, η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου Λυκείου Βάμου, η εκπόνηση της οποίας χρηματοδοτείτε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι κατόψεις του νέου κτιρίου, η θέση του στο οικόπεδο καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος αυτού, προκειμένου να γίνει διάλογος και να καταγραφούν παρατηρήσεις για διορθώσεις ή συμπληρώσεις προς τους μελετητές. Την Δευτέρα θα δοθούν στους μελετητές οι καταγεγραμμένες παρατηρήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό και μετά να προχωρήσουμε στο στάδιο της έκδοσης της οικοδομικής άδειας του νέου σχολείου. 
Το νέο κτίριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και κεραμοσκεπή, εμβαδού περίπου 2.800 τ.μ. και θα μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 250 μαθητές. Περιληπτικά περιλαμβάνει πέρα των βοηθητικών χώρων, των γραφείων των καθηγητών, του κυλικείου, την βιβλιοθήκη, ανελκυστήρα κλπ, 14 αίθουσες διδασκαλίας 45 τ.μ. η κάθε μια, 3 αίθουσες εργαστηρίων 100 τ.μ. το καθένα μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επίσης 100 τ.μ. και μια αίθουσα αναγνωστηρίου περίπου 80 τ.μ.


Αν μόνο για την αρχιτεκτονική μελέτη πέρασαν 10 χρόνια καταλαμβάνετε τι δρόμο έχουμε να τραβήξουμε και εμείς εδώ που αισίως μπαίνουμε στον 4 χρόνο και ακόμα ειμαστε στο α' στάδιο. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα και υπομονή. 
 Πάντως και σήμερα η μπόρα έκανε μούσκεμα τον εξοπλισμό που βρίσκεται πεταμένος έξω απο το προσωρινό ΕΠΑΛ του Μαύρου Μώλους, και περιμένει να μπει στα εργαστήρια που όπως πάει δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: