Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η Αλβανική γλώσσα, διαβάζω στην σελίδα του ιδρύματος Μελετών της χερσονήσου του Αίμου, ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών. Είναι γλώσσα που ομιλείται από περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια χρήστες στα δυτικά της Βαλκανικής χερσονήσου (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ελλάδα) στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και από ένα μικρό αριθμό κατοίκων της Καλαβρίας και της Σικελίας στη νότια Ιταλία (αρβανίτες). 

Μια γλώσσα σαν και όλες τις άλλες αλλά όπως διαπιστώνω σε σχόλια σε σελίδα αντιδημάρχου με ευκαιρία την λειτουργία μια φορά την βδομάδα και για μια ώρα, Αλβανικού σχολείου, στην Κίσαμο καταλαβαίνω τελικά τι άνθρωποι ειμαστε. Μάλιστα μου προκαλεί περισσότερο εντύπωση οτι άνθρωποι -Έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες και αυτοί, να φέρονται ενάντια αυτής της ενέργειας. Για τους δικούς μας μισάνθρωπους δεν χρειάζονται σχόλια έτσι έμαθαν να ζουν και έτσι θα πορευτούν ως το τέλος της ζωής τους προσπαθώντας να μας επιβάλλουν με τις αναρτήσεις τους την καθαρότητα της Ελληνικής φυλής. Είναι οι ίδιοι τύποι που σηκώνουν το χεράκι τους επιδεικτικά και χαιρετούν και στην 21η Απριλίου αλλά και σε κάθε γιορτή ρατσισμού. Κρίμα βέβαια που τους δίνουμε διάλογο γιατί έτσι έχουν την ευκαιρία να μας μάθουν την κάλπικη τους ιστορία. 
Στο κάτω κάτω την γλώσσα τους μαθαίνουν οι Αλβανοί και δεν απαιτούν να την μάθουμε και υποχρεωτικά και εμείς. Απορία βέβαια έχω αν οι ίδιοι (κάργα ρατσιστές) χρησιμοποιούν την εργατικότητα των Αλβανών για να κάνουν τις δουλειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: