Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με απόφαση της  17ης Δεκεμβρίου 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Με αφορμή την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε- την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 - στο ΕΠΑΛ Κισάμου δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών από τα μέλη της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) του σχολείου κ. Ξυπολιτάκη (Ψυχολόγο) και κ. Πευκιανάκη (Κοινωνική Λειτουργό) οι οποίες μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι : «οι έφηβοι και οι έφηβες, για να αναπτύξουν θετικές, υγιείς σχέσεις χρειάζεται να μπορούν να αναγνωρίζουν πότε μια σχέση είναι μη υγιής και καταστροφική. Τα προβλήματα μπορεί να ξεκινήσουν από κάτι που μοιάζει αθώο και να καταλήξουν στη βία και την κακοποίηση».
Η δράση περιελάβανε
προβολή ολιγόλεπτων video ευαισθητοποίησης, για την έκφυλη βία στις σχέσεις ,από το Κέντρο ερευνών για θέματα ισότητας (ΚΕΘΙ), και
δραστηριότητα σε ομάδες μαθητών με σκοπό την ενθάρρυνση αναγνώρισης κάποιων στοιχείων μιας μη υγιούς σχέσης.
Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές:
να αναγνωρίσουν τη σημασία της υγιούς επικοινωνίας,
να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά των υγιών σχέσεων που βασίζονται στα ίσα δικαιώματα σε αντίθεση με τις μη υγιείς σχέσεις, και
να περιγράψουν τις δεξιότητες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές που χρειάζονται για ναδημιουργούν και να διατηρούν υγιείς σχέσεις.
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου –Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: