Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

Μετά από μια μακρά διαγωνιστική διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από 1 έτος, και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η υπογραφή της Σύμβασης για την προμήθεια και λειτουργία 3 μονάδων αφαλάτωσης, οι 2 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στην Αγία Πατρικία για την υδροδοτική ενίσχυση της Αγίας Πελαγίας και η 1 μονάδα στο Διακόφτι. Η κάθε μονάδα είναι δυναμικότητας 300 κυβικών μέτρων νερού σε ημερήσια βάση.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.720.000€ με το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων. Στο έργο, πέραν της προμήθειας των μονάδων, περιλαμβάνονται και όλα τα συνοδά έργα, τα δίκτυα, οι συνδέσεις και η δοκιμαστική λειτουργία των μονάδων.
Σε ό,τι αφορά τον οικισμό της Αγ. Πελαγίας, θα υδροδοτείται πλέον από 2 μονάδες αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών ημερησίως, συμπληρωματικά προς το δίκτυο των γεωτρήσεων. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο του νέου δικτύου ύδρευσης του οικισμού, διασφαλίζεται επάρκεια και ποιότητα νερού τουλάχιστον για τα επόμενα 25 χρόνια, στον πλέον τουριστικό οικισμό των Κυθήρων που διαθέτει τις περισσότερες κλίνες (συγκεντρωτικά) και ως εκ τούτου έχει αντίστοιχα υψηλές καταναλώσεις και ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: