Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ. ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ανακοινώνονται τα εξής:
Το εσπέρας της Τετάρτης, 16 Νοεμβρίου, και ώρα 17.00μ.μ θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου  οι μετέχοντες θα χρηστούν με το άγιο έλαιο.
Το βράδυ της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου, και από ώρα 19.00μ.μ. έως 22.00μ.μ. θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, επί τη μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ιερά Παράκληση της Παναγίας, Εσπερινός και Θεία Λειτουργία. Καλείται ο ευσεβής και φιλόκαλος λαός του Θεού όπως μετέχει των αγιαστικών αυτών πράξεων της Εκκλησίας μας.
Εκ του Ι. Μητροπολιτικού Ναού

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι εν όψει της περιόδου του αγίου σαρανταήμερου, το οποίο αρχίζει από την 15η Νοεμβρίου (ως και η νηστεία των Χριστουγέννων) θα τελεστεί Ιερό Σαρανταλείτουργο στις Ενορίες της πόλεως της Κισάμου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), κάθε Τρίτη εις τον Ι. Ναό Αγίου Αντωνίου (Καμάρα), κάθε Τετάρτη εις τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου (Πύργος), κάθε Πέμπτη και Παρασκευή εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, κάθε Σάββατο εις την Ι. Μονή Παρθενώνος. Κυριακές ως και τις μεγάλες εορτές της περιόδου σε όλες τις Ενορίες. Οι ώρες του ιερού Σαρανταλείτουργου τις καθημερινές: 7.00π.μ.-9.00μ.μ. Καλείται ο λαός του Θεού όπως μετέχει του Ιερού Σαρανταλείτουργου, προετοιμαζόμενος πνευματικά δια τις επερχόμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, με κορυφαία την εορτή των Χριστουγέννων.
Εκ της Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια: