Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΣΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ

Σε πλατεία Κωστή Νικηφοράκη θα ονομαστεί η κεντρική πλατεία του Σταυρού Ακρωτηρίου, όπως έγινε γνωστό στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, την Τετάρτη το απόγευμα.
Ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο του γνωστού Χανιώτη γιατρού και ανθρωπιστή, με την τελετή ονοματοδοσίας, να γίνεται όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμδρίου στις 12 το μεσημέρι στον Σταυρό.
 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ

Στον αντίποδα τωρα εμείς ακόμα περιμένουμε να δούμε αλλά και πρώτιστα να ακούσουμε τις ονομασίες που εδώ και καιρό ειναι παραδομένες στα χέρια της δημοτικής αρχής απο την επιτροπή που είχε αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο πριν απο 4 χρόνια. Τέτοια αδιαφορία δεν έχει ξαναγίνει βέβαια σε αυτά τα θέματα και φαίνεται καθημερινά οτι ο μόνος στόχος μας ειναι πως θα λειτουργήσουμε καλά τις εισπρακτικές παραλίες αδιαφορώντας τελείως για όλα τα υπόλοιπα που θα μας κάνουν να φαινόμαστε μια πόλη, ένας προορισμός. Χωματόδρομοι, δρόμοι που δεν έχουν διανοιχθεί και φυσικά τραγικές καταστάσεις με δήθεν εξαγγελίες οτι βαδίζουμε σε μια αλλαγή πλεύσης ...η οποία βέβαια αργεί μιας και δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε προοπτική να γίνει σύντομα κάτι καλό στην πόλη. Μάλιστα οι εκθέσεις ιδεών που μπορεί να ειναι ωραίες στο άκουσμα τους και κάθε τόσο κατατίθενται έχουν ακόμα δρόμο ώσπου να γίνουν πραγματικές μελέτες και φυσικά έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: