Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Αρκετά τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων – Ενημερωτική δράση στα ΚΑΠΗ των Χανίων για την προστασία από επιτήδειους

Ενημερωτική δράση για την προστασία των ηλικιωμένων από περιστατικά απάτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Α’ και Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων από εκπροσώπους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Στόχος της δράσης είναι οι ηλικιωμένοι να είναι περισσότερο ενημερωμένοι ώστε να προστατευθούν από επιτήδειους που κατά καιρούς προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς τα περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν.
Η εκδήλωση αφορά την συνολικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών των οποίων πέφτουν θύματα οι ηλικιωνμένοι, είτε αφορά περιστατικά απάτης, είτε κλοπές και διαρρήξεις.
Οι ηλικιωμένοι για να μπορέσουν να αποφύγουν τέτοια περιστατικά, θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με τους συγγενείς τους, αλλά και να διατηρούνται ψύχραιμοι. Βέβαια, πολύ βασικό ρόλο παίζει και το κομμάτι της συνεργασίας τους με τις αρχές, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Μαυριδάκης Γρηγόρης, ψυχολόγος της Αστυνομίας, ενώ συμπλήρωσε πως οι δράστες εκμεταλλεύονται τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της τρίτης ηλικίας, ποντάροντας στον αιφνιδιασμό.
Τι περιστατικά έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές στα Χανιά 
Πολλές είναι οι περιπτώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η αστυνομία στα Χανιά και ειδικότερα και το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, όπως ανέφερε ο διοικητής του, Χρήστος Χατζής.
Πρόσφατο περιστατικό ήταν η περίπτωση επιτήδειων που καλούσαν ηλικιωμένους με πρόφαση επιστροφή φόρου, παραπέμποντας τους ηλικιωμένους να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
 Δεύτερο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε από το ίδιο τμήμα, ήταν ένας ηλικιωμένος να προσέλθει στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου, κατά τον χρόνο τον οποίο δεχόταν τηλεφωνήματα απάτης, βοηθώντας έτσι στην εξιχνίαση κυκλώματος, με τον κύριο Χατζή να τονίζει τη σημαντικότητα της ενημέρωσης των αρχών, όχι μόνο σε περιπτώσεις απάτης αλλά και σε απόπειρες.
Χαρακτηριστικά είναι και τα περιστατικά τα οποία οι επιτήδειοι ληστεύουν τους ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τεχνικούς, για παροχή βοήθειας καταφέρνοντας να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα, χρήματα ή τιμαλφή, ή με έντεχνο τρόπο να τους οδηγήσουν σε κάποιο ATM, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν κάποια συναλλαγή, και με τον τρόπο αυτό, αφού γνωρίζουν τον κωδικό PIN, να αποσπούν την κάρτα και να προχωρούν σε αγορές, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Αστυνόμος Β Ευαγγελία Μαργαρίτη.
Σημαντικό είναι οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μη δίνουν τηλεφωνικά τα στοιχεία τους, ενώ το βασικότερο είναι να ενημερώνουν τους συγγενείς τους για τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουν ενώ θα πρέπει να ενημερώνουν και τις αστυνομικές αρχές.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν και αύριο στο Β’ Καπή στην οδό Ξανθουδίδου, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.
zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: