Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οκτώβρης του 1982 προεκλογική ομιλία στο τσαρσί της Σκαλίδη στο καφενείο του Κουτσουρέλη που λόγω και της δουλειάς του (μουσικός) είχε και μικροφωνική. 
Στο βήμα ο αείμνηστος Μανώλης Σημαντηράκης ένας απο τους τρεις υποψήφιους εκείνης της χρονιάς του Δήμου Καστελίου Κισάμου. Ήταν η πρώτη κάθοδος του Σημαντηράκη σαν επικεφαλής συνδυασμού η επόμενη το 1986 και οι δυο αποτυχημένες. 
Για την ιστορία στις δημοτικές εκλογές εκείνης της περιόδου πρώτο λόγο έπαιξε το κόμμα... και οι υποψήφιοι ήταν: 
Α' Κυριακη 17/10/1982:
Δημοτική Ανανέωση (Ι. Κουφάκης): 574 ψήφους
Εργασία – Πρόοδος (Μ. Σημαντηράκης): 485 ψήφους
Ελεύθερος Δημοκρατικός Συνδυασμός (Α. Σχετάκης): 340 ψήφους
Β’ Κυριακή 24/10/1982:
Δημοτική Ανανέωση (Ι. Κουφάκης): 762 ψήφους
Εργασία – Πρόοδος (Μ. Σημαντηράκης): 620 ψήφους
Ο άλλος μεγάλος της αυτοδιοίκησης μας ο Αντώνης Σχετάκης κατέβηκε ανεξάρτητος υποστηριζόμενος απο το ΚΚΕ αφού είχε κάποια διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου. Δήμαρχος εκλέχτηκε την δεύτερη Κυριακή ο δάσκαλος Γιάννης Κουφάκης 
 Στην φωτο διακρίνονται και αρκετοί Καστελιανοί του συνδυασμού του Μανώλη Σημαντηράκη εκείνης της περιόδου. Ο Ανίκητος Βαρουχάκης,ο Σπύρος Αποστολάκης, ο Γιάννης Κοντοπυράκης, ο Θανάσης Προυσαλίδης, ο Μαρακάκης Μανώλης, ο Μυλωνάκης Αντώνης, η γυναίκα του Σημαντηράκης Αργυρώ, αλλά και ο Κουτσουρέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: