Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ..... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (Μέρος Ι)

Το 1993 κυκλοφορεί απο ιδιωτικό εκδοτικό οίκο η αυτοβιογραφία του Νίκου Γιγουρτάκη, λίγοι τον ξέρουν απο τους νεότερους και οι περισσότεροι τον είχαμε ακούσει απο τους μεγαλύτερους για την τότε αγορά του στη Φαλάσαρνα που κατάφερε να του πουλήσουν πάνω απο 200 στρέμματα, 40 ίσως και παραπάνω ιδιοκτήτες, στην ομορφότερη περιοχή της Κισάμου στον φαλασαρνιώτικο κάμπο. Μια περιοχή που σήμερα μας έχει φέρει σε μεγάλη αντιπαράθεση, όχι μόνο ως προς την πώληση της αλλά κι αν πρέπει να την εκμεταλευτεί ιδιώτης. Μάλιστα όπως αναφέρει και στην αυτοβιογραφία του ήταν η επιτυχία του αν και κάποιοι τον γέλασαν αφού είχε αγοράσει 230 στρέμματα που στο τέλος ήταν μόλις 140, κάποια ήταν στον αιγιαλό και κάποια ήταν διπλοπουλημένα. Τα πλήρωσε όμως.
Στο βιβλίο αυτό των 368 σελίδων μιλάει για όλα και για τα πάντα αλλά δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα αντίτυπα και δεν πωλείται στο εμπόριο, το έκδωσε και το μοίρασε σε φίλος γνωστούς και συνεργάτες.
Ξεκινάει απο την Μαλάξα τόπος καταγωγής του και καταλήγει ως και στα εγκαίνια του περίφημου μπουζουξίδικου ΚΑΝ-ΚΑΝ με πολλές φωτογραφίες απο την ζωή του μια με πολύ τοπικό ενδιαφέρον
Γλέντι στον Πλάτανο μετά και τις υπογραφές των συμβολαίων για την αγορά του παραθαλάσσιου κτήματος στη Φαλάσαρνα με κατοίκους και πωλητές των οικοπέδων. 
Έχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: