Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ .... ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ

 Έτσι για να περνά η ώρα για να καταλάβουμε οτι δεν φταίει (που φταίει) μόνο ο δήμος που ζητά αλλά και αυτοί που του δίνουν το δικαίωμα και εκπληρώνουν τις επιθυμίες των διοικούντων, που δεν αντιλαμβάνονται σε τι κατάσταση έχουν έλθει όλες οι προστατευόμενες περιοχές μας αλλά μόνο μέλημα τους ειναι η είσπραξη και η καταστροφή.. 
Για να διαμορφώσουμε μια γνώμη μέσα απο επίσημα έγγραφα και να φτάσουμε να δούμε πόσοι έβαλαν το χεράκι τους για να έλθουμε στην ύστατη ώρα να παρακαλάμε όχι να φύγουν οι ομπρέλες που κάθε χρόνο θα ειναι περισσότερες, αλλά να μην μπει ο επενδυτής και κάθε επενδυτής και ..τι;  
- Να μας πάρει την παραλία και πως θα την τρυγάμε μετά.
Δικαιολογημένα λοιπόν ο δήμαρχος ζητά ομπρέλες αφού ξέρει οτι εύκολα θα τους τις δώσουνε, με προφάσεις covid-19 και υπερτουρισμού.
Αποκαλυπτικό και το έγγραφο του Φορέα διαχείρισης που ευτυχώς απαγόρευσε να βάλουν ομπρέλες στο νησάκι (αν και το ζήτησαν) αυτοί που κατηγορούσαν την προηγούμενη αρχή οτι έβαλε.
Εν κατακλείδι ας το σκεφτούμε καλύτερα ... μπορεί να μην είναι αποδεκτό πλέον να φτιάξουμε ένα φορέα διαχείρισης (Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των 36 πρώην Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) με την ένταξη των τελευταίων οκτώ, βάσει των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς τον Μάη), αλλά αν η πολιτεία θέλει θα κάνει μια εξαίρεση και να φτιάξει ένα Φορέα Δυτικής Κρήτης (Natura, Μπάλου- Γραμβούσας- Φαλασάρνης, Λαφονησιού- Κριού -Άγιου Δίκαιου και Προφήτη Ηλία) γιατί εδώ μιλάμε για τις τρεις εν δύναμη παραλίες της Κρήτης που αν καταστραφούν ή κλείσουν ο τουρισμός της Κρήτης θα πέσει κατακόρυφα.
Ο Φορέας Σαμαριάς δεν έχει καμιά σχέση με μας... και η δικαιολογία οτι οι φορείς θέλουν προσωπικό, και κλείνουν όσες δεν έχουν, δεν ισχύει για εμάς, γιατί τα λεφτά που σκορπούν οι μονομετοχικές για να εξυπηρετήσουν τους ψήφους τους θα  μπορούσαν να πάνε σε επιστήμονες και προσωπικό.
Αν θέλουν να τι προστατέψουν λοιπόν απο εκεί πρέπει να ξεκινήσουν, στην δημιουργία ενός φορέα για τις περιοχές μας.... που δεν το ακούνε πρώτη φορά ούτε και τελευταία. Βέβαια κανείς δεν θέλει.... και υπάρχει λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: