Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τρεις μήνες κλείνει το σημείο που ένα βράδυ ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα δημοτικού φωτισμού και το μόνο που άλλαξε ήταν οτι έφυγε η γλάστρα και μπήκε στην θέση τη μια καρέκλα. Έτσι και να πέσει κάποιος νυχτιάτικα θα βρει να κάτσει. Δεν ξέρω αν περιμέναμε την έρευνα του ΕΜΠ για να το διορθώσουμε και αυτό, αλλά όπως είδα χθες στύλους δεν κουβαλούσαν οι διδάκτορες του πανεπιστημίου. Μάλιστα δεν μπορώ να μην τονίσω οτι στην ομιλία της η κ Νικολάου τόνισε πολλές φορές για πάρα πολλούς κήπους στην πόλη την ίδια ώρα που κάθε μαγαζί της Ηρώων Πολυτεχνείου με τρόπο ξεφορτώνεται τα δενδράκια που είχαν φυτευτεί επι δημαρχίας Κουφάκη, με την δικαιολογία οτι τους κρύβουν τα μαγαζιά τους. Για τέτοια αγάπη μιλάμε οτι έχουν και οι μεν και οι δεν για την πόλη.
το τραγικό βέβαια και το έχουμε διαπιστώσει και αλλού ειναι οτι ότι χαλάει το δίνουμε του γέρου διαόλου και όχι μόνο δεν το φτιάχνουμε αλλά το εξαφανίζουμε. Τα δημοτικά φωτα της Ηρώων Πολυτεχνείου ειναι σε πολύ κακή κατάσταση αλλά και αυτά θα αντικατασταθούν με τον καιρό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: