Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Εγώ βρήκα τον φταίχτη!!!
 - Κάλεσμα έκανε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου σε γονείς και κηδεμόνες, για να τους εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα στο σχολείο του. Θαυμάσια ιδέα αν και η ανταπόκριση των γονέων πολύ μικρή ...ειναι απο τα γνωστά δικά μας που μπορεί να κράζουμε για τα πάντα, δημόσια στα καφενεία, αλλά να ακούσουμε την επίσημη άποψη για το τι γίνεται στο σχολείο που πάει το παιδί μας ειναι κουραστικό.
Έτυχε να βρεθώ λοιπόν και άκουσα αυτά που ειπώθηκαν, ομολογουμένως δεν με εξέπληξαν .. ήταν γνωστά, γνωστά και σε όλους τους παραβρισκόμενους που κανείς δεν εξεπλάγην μιας και η αδιαφορία για τα θέματα τη παιδείας στην Κίσαμο έχει φτάσει στα όρια της συνήθειας.
Δεν θα σταθώ για το τι ειπώθηκε ή το τι λείπει απο το σχολείο... απλά θα σταθώ μόνο ότι σε αυτά τα 3 χρόνια που δεν υπάρχει κτήριο ΕΠΑΛ, μια γενιά παιδιών τέλειωσε το σχολείο στα προκάτ... και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες γενιές με τους ρυθμούς που πάμε... δίχως τα ουσιώδη αλλά και τα στοιχειώδη για ένα ΕΠΑΛ που ειναι εκτός ενός μόνιμου κτηρίου και τα εργαστήρια. Σε τρία χρόνια θα ήταν έτοιμα τα Λύκεια είχαν πει και σχεδόν πέρασαν.... ας το συνηθίσουμε και αυτό!!!
Φυσικά δεν μπορώ να μην τονίσω το "λάθος" του διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Ζουριδάκη που δεν κάλεσε την Επιτροπή παιδείας του Δήμου Κισάμου για να ακούσει αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο του. Μια επιτροπή παιδείας που η αλήθεια ειναι οτι ελάχιστοι την έχουν δει ή ξέρουν κι απο ποιους αποτελείται. Υπάρχει άραγε ή είναι ένα φάντασμα όπως πολλά στην γειτονιά μας;
Το ποιος φταίει λοιπόν για την παλιο- κατάσταση ειναι γνωστό... για κάθε στραβό σε αυτόν τον τόπο φταίει πάντα ο μικρότερος και στην περίπτωση μας μετά τους μαθητές που τιμωρούνται καθημερινά, υπεύθυνος ειναι ο διευθυντής ... ο "κακός" διευθυντής που όλο ζητάει και ζητάει πράγματα ώστε οι μαθητές του σχολείου του να μην κατεβαίνουν κάθε τόσο σε πορείες και να κάνουν καταλήψεις, γιατί όταν γίνεται αυτό οι περισσότεροι απο εμάς, τους απ' έξω, που δεν ξέρουμε τι γίνεται εκεί.... το λαμβάνουν αλλιώς, διαφορετικά.... σαν καθισιό και κοπάνα.
Που ζητάει τα στοιχειώδη ώστε οι μαθητές του σχολείου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα που έρχονται με την αποφοίτηση τους. Που ζητάει στο κάτω-κάτω της γραφής ..τα υποσχόμενα.
Αυτός λοιπόν φταίει για όλα.
Ακούς εκεί να ζητά εργαστήρια... ακούς εκεί να ζητά γυμναστήρια... ακούς εκεί να ζητά σκιάδια; Μα καλά που ζεις κ. διευθυντά μας;
Εδώ ειναι Μπανανία...

Υ.Σ Φυσικά δεν περίμενα να δω κανένα απο τους υπεύθυνους της δευτεροβάθμιας του Δήμου μας στην συνάντηση, έτσι και αλλιώς μάλλον δεν θα ήταν καλεσμένοι... αν και δεν πιστεύω να μην γνώριζαν οτι θα γίνει...αφού έγινε στην αίθουσα του δήμου. Αυτό απο μόνο του με κάνει να αναλογιστώ τι ενδιαφέρον έχουν άραγε αυτοί που ασχολούνται με τα της παιδείας στην Κίσαμο; 
- Μα ακάλεστοι να πάνε, ναι ακάλεστοι γιατί θα μπορούσαν τουλάχιστον να απαντούσαν .. το απέφυγαν, ποιος ξέρει το γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: